Біфштекс зі свинини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Від хорошого шматка м'яса на вечерю складно відязикатися. Але ви ж не станете готувати одне і те ж день у день? Тому потрібно знати з десяток перевірених рецептів. Я описала один з таких. Пробуйте!
Ця страва має вам сподобатися, якщо ви любите прості, але дуже ситні гарячі страви. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати біфштекс зі свинини в духовці. Зрозуміло, що біфштекс має на увазі приготування м'яса яловичини, але ми використовуємо свинину, застосовуючи до неї спосіб смаження і запікання біфштекса. Щоб він вийшов правильно, із золотистою скоринкою, його спочатку варто обсмажити, а вже потім запікати. Гарнір ми відразу ж зробимо з картоплі.
- Свинина - 400 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Картопля - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Паприка - За смаком
Шматок свинини промийте та висушіть. Добре натріть його з усіх боків сіллю і паприкою.
Розігрійте суху сковороду з товстим дном. Обсмажте на ній свинину з обох сторін по 3 хвилини на сильному вогні.
Картопля очистіть, промийте, наріжте крупною соломкою і посоліть. Надішліть її в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на нижню полицю, а зверху встановіть м'ясо. Запікайте 15 хвилин.
Через цей час викладіть на свинину масло. Надішліть блюдо запікатися до готовності. Потім дайте йому настоятися в теплі.
Подавайте блюдо з дрібно нарізаною зеленню. Смачного!