Баранина зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Коли настрій не дуже гарне і на вулиці прохолодно, хочеться хоча б вдома влаштувати невеличке свято з смачним і ароматним вечерею, а баранина зі сливами відмінно підійде для такого випадку.
У цьому рецепті я хочу запропонувати вам дуже цікаве і неймовірно смачна страва і розповісти, як приготувати баранину зі сливами. Таке поєднання інгредієнтів трохи незвичне для нас, але ж в цьому і полягає вся його принадність. Зливи, обсмажені разом з цукром, надають м'ясу приємний кисло-солодкий присмак, завдяки чому саме блюдо виходить дуже вишукане і ароматне. А взагалі баранину зі сливами в домашніх умовах можна приготувати для романтичної вечері або, наприклад, для святкового сімейного обіду, я впевнена, що це блюдо в будь-якому випадку сподобається абсолютно всім, хто його спробує.
- Бараняча корейка - 650 грам
- Зливи - 4 штуки
- Часник - 6 штук
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Portveyn - 100 грам
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження часнику)
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку обрізаємо з баранячої корейки зайвий жир і промиваємо м'ясо під проточною водою. Витираємо насухо і посипаємо сіллю і меленим перцем.
Далі ми беремо невелику каструльку, наливаємо в неї рослинне масло і нагріваємо його. В масло викладаємо очищений часник і Томім його на невеликому вогні протягом 15-20 хвилин.
Далі ставимо сковорідку на вогонь і розтоплюємо в ній вершкове масло, додаємо до нього трохи рослинного.
У розігріте масло викладаємо сливи, посипаємо їх цукром і смажимо на середньому вогні, постійно помішуючи, приблизно 15 хвилин. Після цього додаємо до слив винний оцет, продовжуємо все смажити, поки оцет не випарується. Потім наливаємо портвейн, нам потрібно смажити сливи до тих пір, поки портвейн не випарується на половину.
Ставимо на вогонь ще одну чисту сковорідку і наливаємо в неї трохи олії. Обсмажуємо в розігрітій олії баранячу корейку до освіти на ній рум'яної скоринки з усіх боків. Смажити потрібно на сильному вогні.
Перекладаємо м'ясо в форму для запікання разом зі сливами, заливаємо все залишилися після обсмажування слив соусом. Ставимо форму в духовку, розігріту до 200 градусів, з 20 хвилин.
Поки м'ясо запікається, ми чистимо моркву і перець і нарізаємо їх брусками. Обсмажуємо овочі в олії, що залишився після обсмажування баранини, до м'якості, солимо і перчимо їх за смаком.
Коли м'ясо буде готове, викладаємо на порційну тарілочку жменю моркви з перцем, на неї кладемо баранину, поруч викладаємо сливи і часник (його після обсмажування слід викласти на паперовий рушник). Поливаємо блюдо соусом і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!