Балачан-блюдо
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділити з вами рецептом, як приготувати Балачан-блюдо. Його ще називають Белакан. Це гострий азіатський соус з креветочним смаком. Він чудово підходить для рису, пасти або риби.
Якщо ж ви хочете надати своєму соусу більш щадний смак, замініть частину пекучих перців на червоний болгарський перець. Так Балачан придбає солодкуватий присмак, буде не менш смачним і його зможуть спробувати і дами. Хоч в соус і входить креветочная паста, нашому сімейству не заважає вживати такий соус з м'ясними стравами. Рекомендую спробувати приготувати Балачан-блюдо і спробувати справжню азіатську кухню.
- Перець чилі - 4 штуки
- Перець (чилі) пташине око - 4 штуки
- Сік лайма - 1 Чайна ложка
- Креветочная поста Балачан - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Перчики і лайм промийте і просушіть від зайвої вологи на серветці.
На сухій гарячій сковороді обсмажте креветочной пасту з двох сторін до рум'яної скоринки і перекладіть брусочек в окрему тарілку.
Поки обсмажуєте пасту, в ступці розітріть подрібнені перці до стану кашки.
Після чого трохи остигнула, обсмажену креветочной пасту відправляйте до перцям і також товкачем подрібніть її до однорідної маси.
Наступним етапом - додайте сік часточки лайма.
Підсолити соус і добре перемішайте. Соус готовий до вживання.