Рецепт Балачан-блюдо фото

Балачан-блюдо
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Чилі
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Соуси, Гостре

Хочу поділити з вами рецептом, як приготувати Балачан-блюдо. Його ще називають Белакан. Це гострий азіатський соус з креветочним смаком. Він чудово підходить для рису, пасти або риби.

Якщо ж ви хочете надати своєму соусу більш щадний смак, замініть частину пекучих перців на червоний болгарський перець. Так Балачан придбає солодкуватий присмак, буде не менш смачним і його зможуть спробувати і дами. Хоч в соус і входить креветочная паста, нашому сімейству не заважає вживати такий соус з м'ясними стравами. Рекомендую спробувати приготувати Балачан-блюдо і спробувати справжню азіатську кухню.

  • Перець чилі - 4 штуки
  • Перець (чилі) пташине око - 4 штуки
  • Сік лайма - 1 Чайна ложка
  • Креветочная поста Балачан - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
балачан-блюдо - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Перчики і лайм промийте і просушіть від зайвої вологи на серветці.
балачан-блюдо - фото крок 2
На сухій гарячій сковороді обсмажте креветочной пасту з двох сторін до рум'яної скоринки і перекладіть брусочек в окрему тарілку.
балачан-блюдо - фото крок 3
Поки обсмажуєте пасту, в ступці розітріть подрібнені перці до стану кашки.
балачан-блюдо - фото крок 4
Після чого трохи остигнула, обсмажену креветочной пасту відправляйте до перцям і також товкачем подрібніть її до однорідної маси.
балачан-блюдо - фото крок 5
Наступним етапом - додайте сік часточки лайма.
балачан-блюдо - фото крок 6
Підсолити соус і добре перемішайте. Соус готовий до вживання.

Схожі рецепти