Рецепт Ека (абхазьке блюдо) фото

Ека (абхазьке блюдо)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Молочні продукти , Сир , Яйця , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку , На природу , На сніданок
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 10 хв.

Хочу показати, як приготувати ЕКУ, відмінну закуску, рецепт якої прийшов до нас зі спадщини абхазької кухні. Ця страва підійде для сніданку або перекусу, а також сподобається тим, хто не їсть м'ясо.

Опис приготування:

Якщо зручно, то можна змішати натертий сир і яйця в окремій ємності, а потім цю суміш викласти на лаваш. Але в оригінальному рецепті яйця кладуться першими, щоб лаваш зміг трохи просочитися. Замість лаваша можна брати коржі з пшеничного борошна.

За смаком в начинку можна додавати свіжу зелень. Це може бути уроп, петрушка або кінза. Зелень потрібно дрібно нарубати і насипати поверх сиру.

  • Лаваш - 1 штука
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сир середньої твердості - 100 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
ека (абхазьке блюдо) - фото крок 1
Розгорніть лаваш і складіть його в два шари. Повинен вийде прямокутник. Застелите його на дно сковороди і вбийте 2 курячих яйця. За смаком посоліть і поперчіть яйця.
ека (абхазьке блюдо) - фото крок 2
Тепер потрібно натерти сир на крупній тертці. Яєчний жовток акуратно розбийте виделкою і розподіліть яца по лаваш. Зверху насипте тертий сир.
ека (абхазьке блюдо) - фото крок 3
Потім потрібно акуратно згорнути лаваш, щоб начинка виявилася усередині. Важливо, щоб начинка не змогла витекти. Звертати лаваш можна конвертиком або трикутником.
ека (абхазьке блюдо) - фото крок 4
Тепер покладіть на сковороду шматочок вершкового масла і розтопіть його на невеликому вогні. Полж лаваш на сковороду і обсмажте на середньому вогні. З кожного боку обсмажуйте конвертик близько півтори хвилини. Повинна вийти світло-коричнева корочка.

Схожі рецепти