Ека (абхазьке блюдо)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати ЕКУ, відмінну закуску, рецепт якої прийшов до нас зі спадщини абхазької кухні. Ця страва підійде для сніданку або перекусу, а також сподобається тим, хто не їсть м'ясо.
Якщо зручно, то можна змішати натертий сир і яйця в окремій ємності, а потім цю суміш викласти на лаваш. Але в оригінальному рецепті яйця кладуться першими, щоб лаваш зміг трохи просочитися. Замість лаваша можна брати коржі з пшеничного борошна.
За смаком в начинку можна додавати свіжу зелень. Це може бути уроп, петрушка або кінза. Зелень потрібно дрібно нарубати і насипати поверх сиру.
- Лаваш - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сир середньої твердості - 100 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Розгорніть лаваш і складіть його в два шари. Повинен вийде прямокутник. Застелите його на дно сковороди і вбийте 2 курячих яйця. За смаком посоліть і поперчіть яйця.
Тепер потрібно натерти сир на крупній тертці. Яєчний жовток акуратно розбийте виделкою і розподіліть яца по лаваш. Зверху насипте тертий сир.
Потім потрібно акуратно згорнути лаваш, щоб начинка виявилася усередині. Важливо, щоб начинка не змогла витекти. Звертати лаваш можна конвертиком або трикутником.
Тепер покладіть на сковороду шматочок вершкового масла і розтопіть його на невеликому вогні. Полж лаваш на сковороду і обсмажте на середньому вогні. З кожного боку обсмажуйте конвертик близько півтори хвилини. Повинна вийти світло-коричнева корочка.