Тиснув блюдо
(покроковий рецепт з фото)
Тиснув блюдо - це шашлик з баранячої печінки, який готується особливим старовинним способом. На Кавказі шашлик роблять з самих різних продуктів і кожен з них - витвір кулінарного мистецтва.
У дослівному перекладі тиснув блюдо - це шашлик з курдюком. На балкарської кухні таке блюдо вважається традиційним і чудово поєднується з будь-якими міцними напоями. Саме тому воно таке популярне не тільки на Кавказі під час будь-якого застілля або торжества. Замість шматка курдюка можна брати баранячий сальник. У будь-якому варіанті приготування цієї страви його смак залишається незмінним.
- Печінка барана - 1 кілограм
- Kurdyuk - 300 грам
- Мелена зіра - За смаком
- Мелений чорний перець - За смаком

1. Підготуйте всі необхідні рецепти.

2. Печінка помийте, очистіть від плівки і судин. Потім наріжте смужками товщиною близько сантиметра.

3. Курдюк також потрібно порізати пластинами приблизно такої ж товщини.

4. За смаком посоліть і приправте печінку і курдюк, потім нанизайте їх по черзі на шампура.

5. Смажте звичним способом на багатті, уникаючи відкритого вогню. Печінка готується дуже швидко, як і курдюк.

6. На Кавказі традиційно такий шашлик подають з аджикою або резкоохлажденним рослинним маслом. Не забудьте подати до м'яса маринований кільцями цибулю і соус.

7. Подавайте тиснув блюдо порційно або на великому блюді. Смачного!