Рецепт Тиснув блюдо фото

Тиснув блюдо
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тиснув блюдо - це шашлик з баранячої печінки, який готується особливим старовинним способом. На Кавказі шашлик роблять з самих різних продуктів і кожен з них - витвір кулінарного мистецтва.

Опис приготування:

У дослівному перекладі тиснув блюдо - це шашлик з курдюком. На балкарської кухні таке блюдо вважається традиційним і чудово поєднується з будь-якими міцними напоями. Саме тому воно таке популярне не тільки на Кавказі під час будь-якого застілля або торжества. Замість шматка курдюка можна брати баранячий сальник. У будь-якому варіанті приготування цієї страви його смак залишається незмінним.

  • Печінка барана - 1 кілограм
  • Kurdyuk - 300 грам
  • Мелена зіра - За смаком
  • Мелений чорний перець - За смаком
тиснув блюдо - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні рецепти.
тиснув блюдо - фото крок 2
2. Печінка помийте, очистіть від плівки і судин. Потім наріжте смужками товщиною близько сантиметра.
тиснув блюдо - фото крок 3
3. Курдюк також потрібно порізати пластинами приблизно такої ж товщини.
тиснув блюдо - фото крок 4
4. За смаком посоліть і приправте печінку і курдюк, потім нанизайте їх по черзі на шампура.
тиснув блюдо - фото крок 5
5. Смажте звичним способом на багатті, уникаючи відкритого вогню. Печінка готується дуже швидко, як і курдюк.
тиснув блюдо - фото крок 6
6. На Кавказі традиційно такий шашлик подають з аджикою або резкоохлажденним рослинним маслом. Не забудьте подати до м'яса маринований кільцями цибулю і соус.
тиснув блюдо - фото крок 7
7. Подавайте тиснув блюдо порційно або на великому блюді. Смачного!

Схожі рецепти