Ханума блюдо
(покроковий рецепт з фото)
Цю страву можна зустріти в узбецькій, казахської, таджицької кухні, в залежності від цього і може мати такі назви: ханум, Ханума, Міс, хунаньській, xunon, Honim. Дивимося, А еще лучше - готовим!
Як приготувати страву "ханума"? Дивіться мій рецепт, я постараюся все детально розповісти і показати, щоб у вас все вийшло смачно! Але перш хочу сказати, що Ханума - це паровий рулет з прісного тіста, начинка може бути м'ясною або з додаванням овочів (в тому числі і гарбуза). Хто скаже, що це схоже на ледачі манти, ви маєте рацію! Інгредієнти ті ж, їх відрізняє лише спосіб подачі. Паровий рулет нарізається порційними шматочками і подається до столу. Хай щастить!
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода - 100 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Гарбуз - 250 грам
- М'ясний фарш - 300 грам (свинина, яловичина, баранина)
- Цибуля - 250 грам
- Сало - 100 грам
- Сіль, спеції - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
Підготуйте продукти для тіста і начинки. Я заздалегідь перекрутила м'ясо на м'ясорубці з додаванням шматочка салату. На мій погляд, поєднання свинини і яловичини просто ідеально для цього рецепта. Часник в інгредієнтах я не вказувала, це особисте бажання, якщо любите, покладіть один зубчик в фарш.
Просійте борошно з глибоку тару, зробіть поглиблення в центрі, туди вбийте яйця, додайте олію, сіль і воду.
Замісити тісто. Вимішуйте гарненько, не менше 10 хвилин, щоб тісто було пружним, щільним. Загорніть його в пакет і залиште на 30-40 хвилин відпочивати. Пакет можна змастити маслом або присипати борошном, щоб тісто не прилипло. Але з досвіду скажу: якщо тісто вимішати добре, воно не пливе і не липне.
М'ясний фарш я приготувала заздалегідь з м'яса і сала, залишається тільки додати дрібно порізані цибулю і гарбуз, часник (по бажанню). Сіль і спеції за смаком.
Добре перемішайте, фарш готовий.
Тісто і начинку розділіть на дві частини. Розкачайте шматочок тесту на столі максимально тонко.
Розподіліть фарш, відступивши трохи від країв.
Обережно і не поспішаючи, згорніть рулет. Добре зафіксуйте краю, щоб м'ясний сік під час варіння не "втік" .
Поверніть ханум в формі півмісяця. Добре змастіть рослинною олією сито пароварки. Перенесіть обережно ханум і включіть режим "пар" з 45 хвилин. Не забудьте налити воду в каструлю мультиварки!
Ханум готовий! Полийте його щедро вершковим маслом і поріжте на порційні шматочки. Подавайте гарячим!