Рецепт Ханума блюдо фото

Ханума блюдо
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цю страву можна зустріти в узбецькій, казахської, таджицької кухні, в залежності від цього і може мати такі назви: ханум, Ханума, Міс, хунаньській, xunon, Honim. Дивимося, А еще лучше - готовим!

Опис приготування:

Як приготувати страву"Ханума" ? Дивіться мій рецепт, я постараюся все детально розповісти і показати, щоб у вас все вийшло смачно! Але перш хочу сказати, що Ханума - це паровий рулет з прісного тіста, начинка може бути м'ясною або з додаванням овочів (в тому числі і гарбуза). Хто скаже, що це схоже на ледачі манти, ви маєте рацію! Інгредієнти ті ж, їх відрізняє лише спосіб подачі. Паровий рулет нарізається порційними шматочками і подається до столу. Хай щастить!

  • Борошно - 2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 100 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Гарбуз - 250 грам
  • М'ясний фарш - 300 грам (свинина, яловичина, баранина)
  • Цибуля - 250 грам
  • Сало - 100 грам
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
ханума блюдо - фото крок 1
Підготуйте продукти для тіста і начинки. Я заздалегідь перекрутила м'ясо на м'ясорубці з додаванням шматочка салату. На мій погляд, поєднання свинини і яловичини просто ідеально для цього рецепта. Часник в інгредієнтах я не вказувала, це особисте бажання, якщо любите, покладіть один зубчик в фарш.
ханума блюдо - фото крок 2
Просійте борошно з глибоку тару, зробіть поглиблення в центрі, туди вбийте яйця, додайте олію, сіль і воду.
ханума блюдо - фото крок 3
Замісити тісто. Вимішуйте гарненько, не менше 10 хвилин, щоб тісто було пружним, щільним. Загорніть його в пакет і залиште на 30-40 хвилин відпочивати. Пакет можна змастити маслом або присипати борошном, щоб тісто не прилипло. Але з досвіду скажу: якщо тісто вимішати добре, воно не пливе і не липне.
ханума блюдо - фото крок 4
М'ясний фарш я приготувала заздалегідь з м'яса і сала, залишається тільки додати дрібно порізані цибулю і гарбуз, часник (по бажанню). Сіль і спеції за смаком.
ханума блюдо - фото крок 5
Добре перемішайте, фарш готовий.
ханума блюдо - фото крок 6
Тісто і начинку розділіть на дві частини. Розкачайте шматочок тесту на столі максимально тонко.
ханума блюдо - фото крок 7
Розподіліть фарш, відступивши трохи від країв.
ханума блюдо - фото крок 8
Обережно і не поспішаючи, згорніть рулет. Добре зафіксуйте краю, щоб м'ясний сік під час варіння не"втік" .
ханума блюдо - фото крок 9
Поверніть ханум в формі півмісяця. Добре змастіть рослинною олією сито пароварки. Перенесіть обережно ханум і включіть режим"Пар" з 45 хвилин. Не забудьте налити воду в каструлю мультиварки!
ханума блюдо - фото крок 10
Ханум готовий! Полийте його щедро вершковим маслом і поріжте на порційні шматочки. Подавайте гарячим!

Схожі рецепти