Ханума-рулет
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Ханума-рулет». Азійське блюдо, за формою дуже нагадує манти.
Замішується тісто без додавання яєць, на одній воді. Тісто розкачати, кладуть начинку, скручують рулетом. Готувати в мантоварке.
- Фарш м'ясний - 800 грам (начинка)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука (начинка)
- Петрушка - За смаком (начинка)
- Вода - 3 Ст. Ложки (начинка)
- Вода - 1, 5 склянки (тісто)
- Борошно - За смаком (тісто)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (тісто)
- Зелень, крем, сіль і часник - За смаком (соус)
1. Очищаємо цибулю і крупно його нарізаємо. Фарш змішуємо з нарізаною цибулею, поперчити і посолити. Додаємо ложки дві-три води і нарізаної зелені петрушки.
2. Замішуємо круте тісто. Змішуємо півтори склянки води, борошно і сіль. Хвилин двадцять даємо тесту відлежатися. Підмішуємо. Потім тісто тоненько розгортаємо, приблизно як на манти.
3. На розкачане тісто рівномірно викладаємо фарш і скочується в не зовсім тугий рулет.
4. Вершковим маслом добре змащуємо каскан, і переносимо сюди рулет (на ярус мантоварки).
5. У каструлі закип'ятити воду і встановимо на неї каскан. Щільно закриваємо кришкою. Хвилин сорок п'ять потримаємо там рулет.
6. Рулет перекладаємо на блюдо, посипаємо зеленню. Приготуємо соус: змішаємо сметану, подрібнений часник, зелень і сіль. Подаємо до столу.