Ханума з м'ясом в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям узбецької кухні пропоную поглянути на цей популярний і класний рецепт. Покажу, як приготувати Хануму з м'ясом в пароварці. Ситно, нескладно і дійсно дуже смачно.
Якщо ви любите манти, то цей "ледачий" їх варіант точно буде вам до смаку. Соковита начинка в тонкому тесті - це відмінне блюдо для всієї родини на обід або вечерю. Урізноманітнити м'ясо можна невеликою кількістю картоплі, моркви або гарбуза, наприклад, щоб зробити начинку ще більш цікавою.
- Борошно - 0.5 кілограма
- Фарш - 350 грам (баранина або яловичина)
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. З тестом все дуже просто: збийте яйця з дрібкою солі, додайте просіяне борошно і теплу воду (скільки візьме). Замісити тісто щільне і залиште його хвилин на 20, щоб воно "відпочило" .
2. Крім, власне, фаршу (можна також подрібніть м'ясо дуже дрібними кубиками) в начинку пропоную додати нарізаний дуже дрібними кубиками цибулю і картоплю. Додайте до овочів спеції за смаком.
3. З'єднайте всі інгредієнти разом, перемішайте і посоліть за смаком.
4. Тісто розкачати на робочому столі, присипаному борошном, дуже тонко.
5. Розподіліть начинку рівним шаром.
6. Для зручності можна розрізати навпіл. Акуратно згорніть рулетом.
7. Викладіть в пароварку і готуйте приблизно 50-60 хвилин.
8. Подавайте до столу зі сметаною або соусом до смаку.
Смачного!
Смачного!