Рецепт Баклажани в казані шарами фото

Баклажани в казані шарами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Баклажан, Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соте

Баклажан є дуже цікавим овочем. Перше знайомство з ним у мене було невдалим. Я зовсім не знала, як його правильно готувати. Вийшло гірко і твердо. Але зараз вийшло зовсім по-іншому.

Тепер я з повною впевненістю заявляю, що ні в якому разі смажити цей овоч не можна. Найкраще для нього підійде гасіння. Вивчіть, як приготувати баклажани в казані шарами. Якщо точніше, то я поділюся рецептом соте. Напевно, це ідеальний спосіб. Блюдо буде м'яким, але овочі залишаться соковитими.

  • Помідор - 500 грам
  • Баклажан - 800 грам
  • Морква - 300 грам
  • Ріпчаста цибуля - 250 грам
  • Болгарський перець - 450 грам
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Часник - 3 зубчики
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
баклажани в казані шарами - фото крок 1
Всі овочі промийте і наріжте кільцями, а часник подрібніть.
баклажани в казані шарами - фото крок 2
Овочі укладіть в казан шарами, чергуючи їх. Кожен шар посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист і часник. Зверху присипте блюдо цукром.
баклажани в казані шарами - фото крок 3
Налийте в каструлю з маслом. Доведіть соте до кипіння на сильному вогні.
баклажани в казані шарами - фото крок 4
Гасіть блюдо 40 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою. Смачного!

Схожі рецепти