Баклажани в казані шарами
(покроковий рецепт з фото)
Баклажан є дуже цікавим овочем. Перше знайомство з ним у мене було невдалим. Я зовсім не знала, як його правильно готувати. Вийшло гірко і твердо. Але зараз вийшло зовсім по-іншому.
Тепер я з повною впевненістю заявляю, що ні в якому разі смажити цей овоч не можна. Найкраще для нього підійде гасіння. Вивчіть, як приготувати баклажани в казані шарами. Якщо точніше, то я поділюся рецептом соте. Напевно, це ідеальний спосіб. Блюдо буде м'яким, але овочі залишаться соковитими.
- Помідор - 500 грам
- Баклажан - 800 грам
- Морква - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 250 грам
- Болгарський перець - 450 грам
- Лавровий лист - 3 штуки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Всі овочі промийте і наріжте кільцями, а часник подрібніть.
Овочі укладіть в казан шарами, чергуючи їх. Кожен шар посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист і часник. Зверху присипте блюдо цукром.
Налийте в каструлю з маслом. Доведіть соте до кипіння на сильному вогні.
Гасіть блюдо 40 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою. Смачного!