Баклажан віялом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У сезон овочів, звичайно, потрібно викласти"по максимуму" . Чомусь найчастіше готують кабачки, а я ось люблю ще й баклажани! Причому в будь-якому вигляді. Пропоную варіант легендарного страви.
Опис приготування:
Перед подачею до столу такі баклажанчики я зазвичай посипаю улюбленої зеленню. Останню підбирайте вже на свій розсуд. Я і кінзу люблю, і петрушку. До речі, під час запікання в фольгу можна ще по гілочці розмарину покласти. Фантазуйте! А я поки поділюся варіантом, як приготувати баклажан віялом.
- Баклажан - 2 штуки
- Бринза - 250 грам
- Помідори - 8 штук (великі; 5 - в соус, 3 - для начинки)
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 2 чайних ложки
- Вода - 2 L
- Зелень - За смаком
Баклажан нарізаємо пластинами. Важливо: НЕ дорізала до кінця, пластини повинні триматися як ніби на ніжці.
У воді розведіть сіль. Опустіть в соляний розчин баклажани на півгодини. Так ми позбудемося гіркоти.
Частина (200г) сиру наріжте скибочками, а частина (50г) натрій.
Помідори (приблизно 3 штуки) наріжте кружальцями. З інших (5 штук) готуватимемо соус. Зробіть на них хрестоподібні надрізи. Ошпарьтеокропом, очистіть від шкірки і наріжте невеликого розміру кубиками. На середньому вогні протушкувати 5-7 хвилин. Після додайте до них подрібнений часник, цукор, оцет і ще трохи протушкувати.
На кожну скибочку баклажана викладіть сир і кружечки помідорів.
Викладіть начинений баклажани на фольгу в форму для запікання. Зверху на кожен - томатний соус. Загорніть у фольгу. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. Після дістаньте, посипте тертим сиром і поставте ще хвилин на 7-10 подзапечься.