Азербайджанська пахлава
(покроковий рецепт з фото)
Страви азербайджанської кухні приготувати не так просто через оригінальності національної субкультури і особливостей традицій. Але сьогодні ми дізнаємося секрет, як приготувати азербайджанську пахлаву.
Національна азербайджанська кухня дивує своєю оригінальністю і незвичайним смаком. Діти просто обожнюють такі ласощі і не можуть дочекатися, поки пахлава повністю охолоне. Соковиті і солодкі шматочки розлітаються в мить ока. Готувати пахлаву азербайджанську досить трудомістким і дорогувато, зате результат повністю виправдовує витрачені зусилля.
- Молоко - 1 Склянка
- Сухі дріжджі - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 0, 5 кілограма
- Горіхи волоські очищені - 300 грам
- Цукор - 300 грам
- Кардамон мелений - 1 Чайна ложка
- Масло вершкове розтоплене - 1 Склянка
- Цукор - 600 грам (для сиропу)
- Вода - 2 склянки (для сиропу)
1
Молоко підігрійте, але немає аргументів кипіння. Розчиніть в ньому дріжджі.
2
Додаємо яйця і масло. Можна використовувати як рослинна, так і вершкове масло, що у вас є на кухні.
3
Поступово додавайте борошно, замісіть м'яке тісто. Якщо випадково вийшло замісити дуже круте тісто, можна додати молока.
4
Залиште на 2-3 години в теплому місці, поки не підніметься.
5
Горіхи подрібнити і з'єднайте з цукром і кардамоном.
6
Після того як тісто підійшло, розділіть його на 10 частин. Один шматочок залиште побільше, а решта однакового розміру. Далі розкачати шматочки якомога тонше. Постарайтеся домогтися, щоб шар був 3-4 мм.
7
У глибоку форму укладіть на дно найбільший розкатаний пласт, щоб він закривав і дно, і боки форми.
8
Розділіть начинку на 9 частин. Укладайте шарами: тісто - начинка - тісто - начинка. Коли укладіть останній шар, защипніть краю тесту з верхнього і нижнього шару.
9
Поверхня змастіть жовтком, відправте в духовку на 8 хвилин.
10
Коли дістанете пахлаву з духовки, її потрібно нарізати на ромбовидні шматочки зі сторонами довжиною 4-5 см. Можна для краси викласти на кожен шматочок половинку волоського горіха.
11
Залийте нарізану пахлаву розтопленим маслом і відправте назад в духовку.
12
Для приготування сиропу з'єднайте цукор і воду, варіть до загустіння. Це займе досить багато часу.
13
Після того як пахлава буде повністю готова, дістаємо її з духовки і заливаємо сиропом. Ось так, прямо гарячу. Цей сироп потім вбереться.
14
Правильно є пахлаву в холодному вигляді, але можна спробувати і гарячу. Смачного!