Рецепт Пахлава азербайджанська фото

Пахлава азербайджанська
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто, Молочні продукти, Листкове тісто, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Випічка, Десерти, Пехлеві

Тільки від одного виду цієї солодощі починають текти слинки! !! Це приголомшливе ласощі з листкового тіста з горіхово-цукровою начинкою просочене медовим сиропом - заманливо, Чи не справедливість?

Не можна сказати, що рецепт приготування пахлави азербайджанської дуже простий, але, якщо ви запасетесь терпінням і не полінуйтеся витратити пару годинок часу, то ви отримаєте величезну винагороду, адже така пахлава - це справжнє свято душі і тіла. Та й сам процес приготування настільки цікавий, що час пролетить непомітно, ви навіть отямитися не встигнете, як приголомшлива східні солодощі, ароматна і смачна, буде стояти на вашому столі. Так що сміливо приступайте до справи, а я з радістю вам допоможу і розповім, як приготувати пахлаву азербайджанську.

  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Дріжджі сухі - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло топлене - 100 грам(+ 1 столова ложка для змазування і 2 столові ложки в тісто)
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Горіхи волоські - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка(+1, 5 столові ложки для сиропу)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Шафран - 1 щіпка
  • Жовток - 1 штука
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 5 Ст. Ложок
пахлава азербайджанська - фото крок 1
Для початку ми приготуємо тісто: в підігріте молоко ми всипаємо сухі дріжджі і трохи солі, перемішуємо. Тепер збиваємо яйце і вливаємо до нього 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, перемішуємо, з'єднуємо цю суміш з молочно-дріжджовий і починаємо додавати борошно. Нам необхідно замісити тісто так, щоб воно було досить крутим і еластичним. Готове тісто ставимо на 1, 5 годинки "відпочити", накривши серветкою.
пахлава азербайджанська - фото крок 2
Тепер перейдемо до горіхів: півсклянки горіхів ми залишаємо для прикраси, а інші злегка підсмажуємо на сковороді (без масла) протягом 3-5 хвилин. Далі горіхи слід подрібнити в крихту і змішати зі склянкою цукру і ваніліном.
пахлава азербайджанська - фото крок 3
Так само нам варто заздалегідь приготувати мастило, тому ми заливаємо шафран окропом і залишаємо на 20 хвилин, а потім змішуємо його з яєчним жовтком. Поки шафран настоюється, ми поділяємо тісто на 7 частин і кожну розгортаємо в тонку пластину.
пахлава азербайджанська - фото крок 4
Форму для запікання ми змащуємо топленим маслом, потім кладемо перший шар тіста. На нього викладаємо начинку, поливаємо топленим маслом і знову кладемо пластину тесту. Так повторюємо кожен шар, поки тісто не закінчиться. Самий останній шар тіста ми змащуємо заздалегідь приготовленою сумішшю шафрану і жовтка.
пахлава азербайджанська - фото крок 5
Далі ми розрізаємо нашу пахлаву на ромби і прикрашаємо волоськими горіхами. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо 35-40 хвилин.
пахлава азербайджанська - фото крок 6
Поки пахлава готуватися, ми змішуємо 1, 5 столові ложки цукру з 5 ложками води і ставимо цю суміш на повільний вогонь, варимо 5 хвилин після закипання. Мед ми так само розтоплюємо в окремій каструльці, і просочуємо їм пахлаву за 10 хвилин до її готовності. А при 5 хвилин до готовності ми поливаємо її приготовленою сумішшю з цукру і води. Коли пахлава трохи охолоне, її можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти