Арганак
(покроковий рецепт з фото)
Арганак - це рецепт першого гарячої страви вірменської кухні. У класичному варіанті воно поєднує в собі м'ясо оленини і курку. Ми трохи спростимо рецепт, Запевнюю вас, вийде не менш смачно.
Пропоную приготувати арганак з куркою і яловичиною. Такий більш сучасний і домашній варіант неодмінно прикрасить будь-який стіл і урізноманітнює ваш раціон. Суп дуже схожий з рецептом звичного нам супу з фрикадельками, але в даному варіанті смак у страви більш насичений і яскравий, а який стоїть аромат! рекомендую спробувати!
- Курка - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Лимон - 0, 25 штуки
- Фарш яловичий - 400 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Рис відварний - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1.5 L
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
Підготуйте все необхідне і приступимо.
Насамперед необхідно зварити курячий бульйон. Підійде будь-яка частина курки, у мене - стегно. Додайте до м'яса воду, нарізану на частини одну цибулину і моркву. Покладіть сіль за смаком і варіть курку з овочами близько 30 хвилин.
Тим часом до фаршу додайте обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю, відварений до напівготовності рис, подрібнену зелень, сіль і перець за смаком.
Ретельно перемішайте всі до однорідного стану.
Сформуйте з фаршу невеликі кульки.
На той час готовий бульйон необхідно процідити, курку прибираємо поки в сторону, а бульйон знову доводимо до кипіння.
У киплячий бульйон опустите підготовлені фрикадельки і варіть після закипання приблизно 10 хвилин.
Відокремте жовтки від білків, додайте до них лимонний сік і збийте все виделкою.
Влийте жовтки в суп і, не доводячи його до кипіння, прогрійте пару хвилин.
Смачний і ароматний суп готовий. Остигнула на той час курку необхідно розібрати, розлити готовий гарячий суп по тарілках, в кожну поклавши по шматочку курячого м'яса. Смачного!