Рецепт Арганак фото

Арганак
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо , Овочі , Птах , Курка , Фарш , Морква , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Арганак - це рецепт першого гарячої страви вірменської кухні. У класичному варіанті воно поєднує в собі м'ясо оленини і курку. Ми трохи спростимо рецепт, Запевнюю вас, вийде не менш смачно.

Опис приготування:

Пропоную приготувати арганак з куркою і яловичиною. Такий більш сучасний і домашній варіант неодмінно прикрасить будь-який стіл і урізноманітнює ваш раціон. Суп дуже схожий з рецептом звичного нам супу з фрикадельками, але в даному варіанті смак у страви більш насичений і яскравий, а який стоїть аромат! рекомендую спробувати!

  • Курка - 500 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Лимон - 0, 25 штуки
  • Фарш яловичий - 400 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Рис відварний - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 1.5 L
  • Сіль, перець - За смаком
  • Петрушка - За смаком
арганак - фото крок 1
Підготуйте все необхідне і приступимо.
арганак - фото крок 2
Насамперед необхідно зварити курячий бульйон. Підійде будь-яка частина курки, у мене - стегно. Додайте до м'яса воду, нарізану на частини одну цибулину і моркву. Покладіть сіль за смаком і варіть курку з овочами близько 30 хвилин.
арганак - фото крок 3
Тим часом до фаршу додайте обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю, відварений до напівготовності рис, подрібнену зелень, сіль і перець за смаком.
арганак - фото крок 4
Ретельно перемішайте всі до однорідного стану.
арганак - фото крок 5
Сформуйте з фаршу невеликі кульки.
арганак - фото крок 6
На той час готовий бульйон необхідно процідити, курку прибираємо поки в сторону, а бульйон знову доводимо до кипіння.
арганак - фото крок 7
У киплячий бульйон опустите підготовлені фрикадельки і варіть після закипання приблизно 10 хвилин.
арганак - фото крок 8
Відокремте жовтки від білків, додайте до них лимонний сік і збийте все виделкою.
арганак - фото крок 9
Влийте жовтки в суп і, не доводячи його до кипіння, прогрійте пару хвилин.
арганак - фото крок 10
Смачний і ароматний суп готовий. Остигнула на той час курку необхідно розібрати, розлити готовий гарячий суп по тарілках, в кожну поклавши по шматочку курячого м'яса. Смачного!

Схожі рецепти