Амур в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачно, ситно і дуже-дуже просто! впевнена, вам сподобається таке блюдо, адже з ним навіть самий звичний гарнір буде "звучати" абсолютно по-новому! Спробуйте приготувати білого амура в духовці.
Вашій увазі пропоную рецепт приготування білого амура в домашніх умовах. Якщо вам дісталася хороша риба, то її філе матиме солодкуватий присмак і прямо "розтане" в роті. Впевнена, вам сподобається таке дивовижне рибну страву в якості обіду або вечері!
- Амур білий - 2.5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Масло рослинне - 0.5 склянки
- Спеції - За смаком
1. Рибу промиємо і обсушити паперовими рушниками.
2. Рибу необхідно випатрати, відріжте у неї плавники і голову, очистіть від луски, а потім відріжте хвіст (за нього зручно триматися під час чищення). Промийте і ще раз обсушити паперовими рушниками.
3. Змішаємо спеції з сіллю і лимонним соком, натираємо рибу зсередини і зовні цією сумішшю. Нехай 15 хвилин postoit, а потім відправимо її в духовку запікатися на півгодини, помістивши всередину зелень. Запікаємо півгодини при 180 градусах.
4. Ну, от і все! Смачного!