Фарширований амур
(покроковий рецепт з фото)
Білий амур - річкова риба із сімейства коропових. Її вага може досягати до 40 кг, але мій чоловік привіз улов поменше, звичайно. Досить м'ясисте філе дозволяє тушку використовувати в цілому вигляді з начинкою.
Я підготувала для вас рецепт, в якому описано, як приготувати фаршированого амура. Для начинки я вибрала гречку з грибами. Вийшло дуже ситно: гаряче блюдо і гарнір в одній тарілці. Спробуйте також рис з овочами. Додайте вершковий соус, щоб повністю розкрити смак риби.
- Амур - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Печериці - 250 грам
- Гречка - 1 Склянка
- Крем - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
Rиbu чистий. Видаліть з неї нутрощі і кістки, голову. Амура промийте. Гречку відварити до готовності.
На розігрітій олії обсмажте нарізану цибулю до м'якості. Додайте до нього шампіньйони. Потім готуйте ще пару хвилин. Додайте готову кашу. Перемішайте і додайте сметану, сіль і перець.
Рибу натріть сіллю і перцем, нафаршіруйте начинкою зі сковороди. Покладіть амура в рукав для запікання на деко. Збризніть рибу соком лимона, а зверху покладіть шматочки помідора.
Черевце амура зашейте посередині, а рукав закріпіть. Надішліть блюдо в духовку.
Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах протягом 45-60 хвилин до готовності. Смачного!