Рецепт Аджика з хріном і помідорами фото

Аджика з хріном і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі, Помідор, Болгарський перець, Хрін
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу, На святковий стіл, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря, Святковий обід
Аджика

Якщо вам потрібна аджика, яка буде зберігатися всю зиму і довше, скористайтеся даними рецептом. Закуска виходить насиченою, в міру гострої і дуже смачною. Ідеальне доповнення до гарнірів!

Щоб приготувати аджику з хріном і помідорами в домашніх умовах, потрібно трохи попрацювати. Зате результат вас обов'язково порадує! Пікантна закуска може використовуватися в якості соусу до м'ясних страв або ж замість салату до гарнірів. Спробуйте, і вдалого приготування!

  • Помідори - 2-3 кілограм
  • Перець болгарський - 1, 3 кілограма
  • Часник - 70 грам
  • Корінь хрону - 50 грам
  • Перець гострий - 300 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
  • Оцет - За смаком
аджика з хріном і помідорами - фото крок 1
Овочі промиваємо і витираємо насухо. Помідори розрізаємо на четвертинки, видаляємо плодоніжки.
аджика з хріном і помідорами - фото крок 2
Часник і хрін очищаємо, дрібно нарізаємо. У перців видаляємо плодоніжки і насіння. Складаємо все овочі в блендер і подрібнюємо до однорідної маси.
аджика з хріном і помідорами - фото крок 3
Перекладаємо овочеву масу в каструлю, додаємо сіль і цукор, вливаємо олію. На повільному вогні доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Варимо ще 5 хвилин, можна додати лавровий лист.
аджика з хріном і помідорами - фото крок 4
Розкладаємо гарячу масу по стерилізованим баночках. У кожну банку додаємо по 1 ç.l. Ложці оцту (в великі банки - 1 ст.Л.). Закриваємо банки кришками і перевертаємо до повного охолодження.
аджика з хріном і помідорами - фото крок 5
Готову аджику потрібно зберігати в прохолодному і темному місці. Смачного!

Схожі рецепти