Аджика з хріном і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На природу, На святковий стіл, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря, Святковий обід
Якщо вам потрібна аджика, яка буде зберігатися всю зиму і довше, скористайтеся даними рецептом. Закуска виходить насиченою, в міру гострої і дуже смачною. Ідеальне доповнення до гарнірів!
Щоб приготувати аджику з хріном і помідорами в домашніх умовах, потрібно трохи попрацювати. Зате результат вас обов'язково порадує! Пікантна закуска може використовуватися в якості соусу до м'ясних страв або ж замість салату до гарнірів. Спробуйте, і вдалого приготування!
- Помідори - 2-3 кілограм
- Перець болгарський - 1, 3 кілограма
- Часник - 70 грам
- Корінь хрону - 50 грам
- Перець гострий - 300 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Оцет - За смаком
Овочі промиваємо і витираємо насухо. Помідори розрізаємо на четвертинки, видаляємо плодоніжки.
Часник і хрін очищаємо, дрібно нарізаємо. У перців видаляємо плодоніжки і насіння. Складаємо все овочі в блендер і подрібнюємо до однорідної маси.
Перекладаємо овочеву масу в каструлю, додаємо сіль і цукор, вливаємо олію. На повільному вогні доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Варимо ще 5 хвилин, можна додати лавровий лист.
Розкладаємо гарячу масу по стерилізованим баночках. У кожну банку додаємо по 1 ç.l. Ложці оцту (в великі банки - 1 ст.Л.). Закриваємо банки кришками і перевертаємо до повного охолодження.
Готову аджику потрібно зберігати в прохолодному і темному місці. Смачного!