Рецепт Аджика з хріном і помідорами на зиму фото

Аджика з хріном і помідорами на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Помідор , Часник , Хрін
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу , На святковий стіл , Корисний обід , Легка вечеря , Романтична вечеря , Святковий обід
Заготовки , Соуси , Консервація , Гірке
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Рецептів аджики вважати - просто не перелічити. Готують її з помідорами і без, з яблуками, морквою, баклажанами і ін. Я пропоную класичний рецепт, як приготувати аджику з хріном і помідорами.

Опис приготування:

Варіант, як приготувати аджику з хріном і помідорами на зиму, відрізняється своєю гостротою і насиченим смаком. Для мене вона занадто гостра, але мій чоловік її просто обожнює, особливо любить її з різними м'ясними стравами. А ще відкрию невеликий секрет - ця аджика допомагає впоратися з застудою, всього одна ложка усуває нежить і закладеність носа. Звичайно, діткам такий соус можна, а ось дорослим підійде відмінно. Таку аджику можна приготувати трохи і зберігати в холодильнику 1-2 тижні без додаткової обробки, а можна простерилізувати в баночках і закатати металевими кришками, тоді зберігати аджику можна буде всю зиму.

  • Помідори - 500 грам
  • Корінь хрону - 2-3 штук
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Перець гострий - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 2
Всі овочі гарненько промийте, перці очистіть від насіння, корінь хрону почистіть за допомогою Овочечистка.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 3
Підготовлені овочі пропустіть через ніж м'ясорубки.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 4
Влийте соняшникову олію.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 5
Слідом на зим - оцет. Добре розмішайте.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 6
Додайте сіль і цукор.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 7
Аджика готова до вживання. Якщо ж ви хочете заготовити її на зиму, то перекладіть її в банки і стерилізують в окропі 10 хвилин з моменту закипання. Потім закрийте металевими кришками.

Схожі рецепти