Аджика з хріном і помідорами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
На обід
, На вечерю
, На природу
, На святковий стіл
, Корисний обід
, Легка вечеря
, Романтична вечеря
, Святковий обід
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.
Рецептів аджики вважати - просто не перелічити. Готують її з помідорами і без, з яблуками, морквою, баклажанами і ін. Я пропоную класичний рецепт, як приготувати аджику з хріном і помідорами.
Опис приготування:
Варіант, як приготувати аджику з хріном і помідорами на зиму, відрізняється своєю гостротою і насиченим смаком. Для мене вона занадто гостра, але мій чоловік її просто обожнює, особливо любить її з різними м'ясними стравами. А ще відкрию невеликий секрет - ця аджика допомагає впоратися з застудою, всього одна ложка усуває нежить і закладеність носа. Звичайно, діткам такий соус можна, а ось дорослим підійде відмінно. Таку аджику можна приготувати трохи і зберігати в холодильнику 1-2 тижні без додаткової обробки, а можна простерилізувати в баночках і закатати металевими кришками, тоді зберігати аджику можна буде всю зиму.
- Помідори - 500 грам
- Корінь хрону - 2-3 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Всі овочі гарненько промийте, перці очистіть від насіння, корінь хрону почистіть за допомогою Овочечистка.
Підготовлені овочі пропустіть через ніж м'ясорубки.
Влийте соняшникову олію.
Слідом на зим - оцет. Добре розмішайте.
Додайте сіль і цукор.
Аджика готова до вживання. Якщо ж ви хочете заготовити її на зиму, то перекладіть її в банки і стерилізують в окропі 10 хвилин з моменту закипання. Потім закрийте металевими кришками.