Рецепт Аджика з хріном і помідорами на зиму фото

Аджика з хріном і помідорами на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі, Помідор, Часник, Хрін
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу, На святковий стіл, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря, Святковий обід
Заготовки, Соуси, Консервація

Рецептів аджики вважати - просто не перелічити. Готують її з помідорами і без, з яблуками, морквою, баклажанами і ін. Я пропоную класичний рецепт, як приготувати аджику з хріном і помідорами.

Варіант, як приготувати аджику з хріном і помідорами на зиму, відрізняється своєю гостротою і насиченим смаком. Для мене вона занадто гостра, але мій чоловік її просто обожнює, особливо любить її з різними м'ясними стравами. А ще відкрию невеликий секрет - ця аджика допомагає впоратися з застудою, всього одна ложка усуває нежить і закладеність носа. Звичайно, діткам такий соус можна, а ось дорослим підійде відмінно. Таку аджику можна приготувати трохи і зберігати в холодильнику 1-2 тижні без додаткової обробки, а можна простерилізувати в баночках і закатати металевими кришками, тоді зберігати аджику можна буде всю зиму.

  • Помідори - 500 грам
  • Корінь хрону - 2-3 штук
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Перець гострий - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 2
Всі овочі гарненько промийте, перці очистіть від насіння, корінь хрону почистіть за допомогою Овочечистка.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 3
Підготовлені овочі пропустіть через ніж м'ясорубки.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 4
Влийте соняшникову олію.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 5
Слідом на зим - оцет. Добре розмішайте.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 6
Додайте сіль і цукор.
аджика з хріном і помідорами на зиму - фото крок 7
Аджика готова до вживання. Якщо ж ви хочете заготовити її на зиму, то перекладіть її в банки і стерилізують в окропі 10 хвилин з моменту закипання. Потім закрийте металевими кришками.

Схожі рецепти