Аджика з хріном і помідорами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів аджики вважати - просто не перелічити. Готують її з помідорами і без, з яблуками, морквою, баклажанами і ін. Я пропоную класичний рецепт, як приготувати аджику з хріном і помідорами.
Варіант, як приготувати аджику з хріном і помідорами на зиму, відрізняється своєю гостротою і насиченим смаком. Для мене вона занадто гостра, але мій чоловік її просто обожнює, особливо любить її з різними м'ясними стравами. А ще відкрию невеликий секрет - ця аджика допомагає впоратися з застудою, всього одна ложка усуває нежить і закладеність носа. Звичайно, діткам такий соус можна, а ось дорослим підійде відмінно. Таку аджику можна приготувати трохи і зберігати в холодильнику 1-2 тижні без додаткової обробки, а можна простерилізувати в баночках і закатати металевими кришками, тоді зберігати аджику можна буде всю зиму.
- Помідори - 500 грам
- Корінь хрону - 2-3 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка