Рецепт Аджика з хріном на зиму з варінням фото

Аджика з хріном на зиму з варінням
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець , Хрін
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу , На святковий стіл , Корисний обід , Легка вечеря , Романтична вечеря , Святковий обід
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Зварена аджика може зберігатися в темному і прохолодному місці цілий календарний рік. Хрін надає закусці пікантність і гостроту, так що блюдо сподобається цінителям гостренького. Спробуйте!

Опис приготування:

Існує безліч способів приготування аджики, але цей вже перевірений роками і ніколи не підводив. Закуска дійсно зберігається в підвалі приблизно 12 місяців. Довше зберігати не виходило, з цілком зрозумілих причин. Хороший класичний рецепт приготування аджики з хроном на зиму з варінням, який обов'язково варто спробувати в справі.

  • Помідори - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 500 грам
  • Часник - 150 грам
  • Перець гострий - 150 грам
  • Хрін - 150 грам
  • Сіль - 0, 3 склянки
  • Оцет - 0, 3 склянки
  • Масло рослинне - 1 Склянка
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 1
Всі овочі ретельно промиваємо. Часник і корінь хрону очищаємо. Перець і томати розрізаємо. Видаляємо у них плодоніжки (у перцю не забудьте про насіння).
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 2
За допомогою блендера подрібнюємо хрін.
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 3
Перець (болгарська і гострий) також подрібнюємо в блендері. З'єднуємо хрін з перцями.
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 4
Подрібнюємо в блендері томати з часником до однорідної маси. Перекладаємо все овочі у велику каструлю, вливаємо олію, варимо все на повільному вогні 1 час. Потім додаємо оцет і сіль, перемішуємо. Продовжуємо варити ще 40 хвилин.
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 5
Розкладіть аджику по чистим стерилізованим банкам. Зберігайте в погребі чи в коморі. Смачного!

Схожі рецепти