Рецепт Аджика з хріном на зиму з варінням фото

Аджика з хріном на зиму з варінням
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі, Помідор, Болгарський перець, Хрін
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу, На святковий стіл, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря, Святковий обід
Заготовки, Аджика, Гостре

Зварена аджика може зберігатися в темному і прохолодному місці цілий календарний рік. Хрін надає закусці пікантність і гостроту, так що блюдо сподобається цінителям гостренького. Спробуйте!

Існує безліч способів приготування аджики, але цей вже перевірений роками і ніколи не підводив. Закуска дійсно зберігається в підвалі приблизно 12 місяців. Довше зберігати не виходило, з цілком зрозумілих причин. Хороший класичний рецепт приготування аджики з хроном на зиму з варінням, який обов'язково варто спробувати в справі.

  • Помідори - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 500 грам
  • Часник - 150 грам
  • Перець гострий - 150 грам
  • Хрін - 150 грам
  • Сіль - 0, 3 склянки
  • Оцет - 0, 3 склянки
  • Масло рослинне - 1 Склянка
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 1
Всі овочі ретельно промиваємо. Часник і корінь хрону очищаємо. Перець і томати розрізаємо. Видаляємо у них плодоніжки (у перцю не забудьте про насіння).
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 2
За допомогою блендера подрібнюємо хрін.
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 3
Перець (болгарська і гострий) також подрібнюємо в блендері. З'єднуємо хрін з перцями.
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 4
Подрібнюємо в блендері томати з часником до однорідної маси. Перекладаємо все овочі у велику каструлю, вливаємо олію, варимо все на повільному вогні 1 час. Потім додаємо оцет і сіль, перемішуємо. Продовжуємо варити ще 40 хвилин.
аджика з хріном на зиму з варінням - фото крок 5
Розкладіть аджику по чистим стерилізованим банкам. Зберігайте в погребі чи в коморі. Смачного!

Схожі рецепти