Аджика з хріном на зиму з варінням
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На природу, На святковий стіл, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря, Святковий обід
Зварена аджика може зберігатися в темному і прохолодному місці цілий календарний рік. Хрін надає закусці пікантність і гостроту, так що блюдо сподобається цінителям гостренького. Спробуйте!
Існує безліч способів приготування аджики, але цей вже перевірений роками і ніколи не підводив. Закуска дійсно зберігається в підвалі приблизно 12 місяців. Довше зберігати не виходило, з цілком зрозумілих причин. Хороший класичний рецепт приготування аджики з хроном на зиму з варінням, який обов'язково варто спробувати в справі.
- Помідори - 1 кілограм
- Перець болгарський - 500 грам
- Часник - 150 грам
- Перець гострий - 150 грам
- Хрін - 150 грам
- Сіль - 0, 3 склянки
- Оцет - 0, 3 склянки
- Масло рослинне - 1 Склянка
Всі овочі ретельно промиваємо. Часник і корінь хрону очищаємо. Перець і томати розрізаємо. Видаляємо у них плодоніжки (у перцю не забудьте про насіння).
За допомогою блендера подрібнюємо хрін.
Перець (болгарська і гострий) також подрібнюємо в блендері. З'єднуємо хрін з перцями.
Подрібнюємо в блендері томати з часником до однорідної маси. Перекладаємо все овочі у велику каструлю, вливаємо олію, варимо все на повільному вогні 1 час. Потім додаємо оцет і сіль, перемішуємо. Продовжуємо варити ще 40 хвилин.
Розкладіть аджику по чистим стерилізованим банкам. Зберігайте в погребі чи в коморі. Смачного!