Аджика з помідорів на зиму з варінням
(покроковий рецепт з фото)
Аджику потрібно зварити, щоб вона довго зберігалася і не псувалася. Цю закуску подають охолодженою до м'яса і рибних страв.
Подрібніть всі овочі за допомогою блендера або м'ясорубки. Варіть при слабкому кипінні заданий час. Розкладіть по стерильним баночках - і закатати. Хай щастить!
- Помідори - 2 кілограма
- Перець гіркий (чилі) - 200 грам
- Часник - 200 грам
- Перець болгарський - 900 грам
- Зелень - 15 грам (будь-яка)
- Олія соняшникова рафінована - 100 мілілітрів
- Оцет 9% - 70 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
Всі овочі слід вимити і підготувати.
Ріжемо перці (болгарська і гіркий). Хвостики відрізаємо і викидаємо.
Всі інгредієнти аджики потрібно перемолоти. Використовуйте для цього то, що є під рукою, блендер або електром'ясорубка підійде.
Доведіть овочі до кипіння. Зменшіть вогонь, і варіть під кришкою 35 хвилин.
Додайте масло, спеції, оцет, варіть ще 30 хвилин.
Готову аджику розкладіть по заздалегідь підготовлених баночках. Їх обов'язково простерилизуйте з кришками. Засукайте ключем.