Рецепт Аджика на зиму з варінням фото

Аджика на зиму з варінням
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Помідор , Морква , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для всіх любителів гостреньких, пікантних смаків рекомендую звернути увагу на цю нескладну, але дуже класну домашню заготовку. Аджика - це і натуральний соус до м'яса, і добавка в інші страви.

Опис приготування:

Покажу, як приготувати аджику на зиму з варінням. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде близько 18-20 невеликих баночок. Цукор, сіль і гострий перець додавайте виключно за смаком. Комусь подобається більше гостра аджика, хтось вважає за краще відчувати солодкуваті нотки. Очистити попередньо помідори від шкірки настійно рекомендую. Це не займе багато часу, а ось на консистенцію готової аджики однозначно вплине!

  • Помідори - 3 кілограма
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Солодкий перець - 1 кілограм
  • Гострий перець - 2-4 штук (за смаком)
  • Голівка часнику - 3 штуки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3/4-1 склянки (за смаком)
  • Оцет - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Зелень - 1 пучок (базилік, петрушка, кріп)
аджика на зиму з варінням - фото крок 1
1. Помідори вимийте, залийте окропом, зробивши попередньо невеликі надрізи. Через пару хвилин остудіть під проточною водою і очистіть.
аджика на зиму з варінням - фото крок 2
2. Очистіть цибулю, морква і солодкий перець.
аджика на зиму з варінням - фото крок 3
3. Вимийте і висушіть гострий перець, зелень. Очистіть часник. Усе, підготовчий етап завершено.
аджика на зиму з варінням - фото крок 4
4. Цибуля, морква, солодкий перець і помідори пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо сіль і цукор, вливаємо олію. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися приблизно на годинку.
аджика на зиму з варінням - фото крок 5
5. Хвилин через 30-40 додайте подрібнений гострий перець.
аджика на зиму з варінням - фото крок 6
6. Час пройшов, аджика уварилася. Додайте пропущений через прес часник.
аджика на зиму з варінням - фото крок 7
7. І подрібнену зелень.
аджика на зиму з варінням - фото крок 8
8. В кінці влийте оцет і ще пару хвилин потримайте на вогні. До речі, на цьому етапі обов'язково спробуйте аджику і при необхідності додайте солі, цукру, перцю.
аджика на зиму з варінням - фото крок 9
9. Розлийте гарячої аджику по стерилізованим баночках, закрийте кришками і залиште до повного охолодження догори дном.

Схожі рецепти