Аджика на зиму з варінням
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів гостреньких, пікантних смаків рекомендую звернути увагу на цю нескладну, але дуже класну домашню заготовку. Аджика - це і натуральний соус до м'яса, і добавка в інші страви.
Покажу, як приготувати аджику на зиму з варінням. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде близько 18-20 невеликих баночок. Цукор, сіль і гострий перець додавайте виключно за смаком. Комусь подобається більше гостра аджика, хтось вважає за краще відчувати солодкуваті нотки. Очистити попередньо помідори від шкірки настійно рекомендую. Це не займе багато часу, а ось на консистенцію готової аджики однозначно вплине!
- Помідори - 3 кілограма
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Солодкий перець - 1 кілограм
- Гострий перець - 2-4 штук (за смаком)
- Голівка часнику - 3 штуки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3/4-1 склянки (за смаком)
- Оцет - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Зелень - 1 пучок (базилік, петрушка, кріп)
1. Помідори вимийте, залийте окропом, зробивши попередньо невеликі надрізи. Через пару хвилин остудіть під проточною водою і очистіть.
2. Очистіть цибулю, морква і солодкий перець.
3. Вимийте і висушіть гострий перець, зелень. Очистіть часник. Усе, підготовчий етап завершено.
4. Цибуля, морква, солодкий перець і помідори пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо сіль і цукор, вливаємо олію. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися приблизно на годинку.
5. Хвилин через 30-40 додайте подрібнений гострий перець.
6. Час пройшов, аджика уварилася. Додайте пропущений через прес часник.
7. І подрібнену зелень.
8. В кінці влийте оцет і ще пару хвилин потримайте на вогні. До речі, на цьому етапі обов'язково спробуйте аджику і при необхідності додайте солі, цукру, перцю.
9. Розлийте гарячої аджику по стерилізованим баночках, закрийте кришками і залиште до повного охолодження догори дном.