Рецепт Аджика на зиму з варінням фото

Аджика на зиму з варінням
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Помідор, Морква, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Аджика, Гостре

Для всіх любителів гостреньких, пікантних смаків рекомендую звернути увагу на цю нескладну, але дуже класну домашню заготовку. Аджика - це і натуральний соус до м'яса, і добавка в інші страви.

Покажу, як приготувати аджику на зиму з варінням. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде близько 18-20 невеликих баночок. Цукор, сіль і гострий перець додавайте виключно за смаком. Комусь подобається більше гостра аджика, хтось вважає за краще відчувати солодкуваті нотки. Очистити попередньо помідори від шкірки настійно рекомендую. Це не займе багато часу, а ось на консистенцію готової аджики однозначно вплине!

  • Помідори - 3 кілограма
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Солодкий перець - 1 кілограм
  • Гострий перець - 2-4 штук (за смаком)
  • Голівка часнику - 3 штуки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3/4-1 склянки (за смаком)
  • Оцет - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Зелень - 1 пучок (базилік, петрушка, кріп)
аджика на зиму з варінням - фото крок 1
1. Помідори вимийте, залийте окропом, зробивши попередньо невеликі надрізи. Через пару хвилин остудіть під проточною водою і очистіть.
аджика на зиму з варінням - фото крок 2
2. Очистіть цибулю, морква і солодкий перець.
аджика на зиму з варінням - фото крок 3
3. Вимийте і висушіть гострий перець, зелень. Очистіть часник. Усе, підготовчий етап завершено.
аджика на зиму з варінням - фото крок 4
4. Цибуля, морква, солодкий перець і помідори пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо сіль і цукор, вливаємо олію. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися приблизно на годинку.
аджика на зиму з варінням - фото крок 5
5. Хвилин через 30-40 додайте подрібнений гострий перець.
аджика на зиму з варінням - фото крок 6
6. Час пройшов, аджика уварилася. Додайте пропущений через прес часник.
аджика на зиму з варінням - фото крок 7
7. І подрібнену зелень.
аджика на зиму з варінням - фото крок 8
8. В кінці влийте оцет і ще пару хвилин потримайте на вогні. До речі, на цьому етапі обов'язково спробуйте аджику і при необхідності додайте солі, цукру, перцю.
аджика на зиму з варінням - фото крок 9
9. Розлийте гарячої аджику по стерилізованим баночках, закрийте кришками і залиште до повного охолодження догори дном.

Схожі рецепти