Zrazи на литовській мові
(покроковий рецепт з фото)
Zrazи на литовській мові (їх ще іноді називають "цепелін" ) - смачне блюдо, котре можна готувати на кожен день. Зрази готують для святкового столу, в такому випадку прикрасьте їх зеленню і овочами.
Приготуємо зрази по-литовськи в домашніх умовах. Ці зрази трішечки відрізняються від звичних нам. Вся справа в тому, що зрази НЕ смажаться / запікаються, а варяться в киплячій воді. Буде дуже смачно, якщо подати зрази до столу зі сметаною і шкварками. Хай щастить!
- Фарш - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Спеції - За смаком
- Картопля - 10 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
- Крохмаль - За смаком
Картопля (4 шт.) відваріть в мундирах і остудіть. Решта картоплю натріть з цибулею на тертці, потім його потрібно віджати від соку. Відварну картоплю також натріть на тертці. Перемішайте картоплю і цибулю з крохмалем і спеціями. Для начинки: змішайте фарш з подрібненою цибулею і спеціями.
У великій каструлі кип'ятимо воду (злегка підсолену). Тим часом формуємо зрази. Викладаємо картоплю на руку, роблячи корж, в центр кладемо начинку і защипувати краю. Акуратно опускаємо зрази в киплячу воду.
Варимо зрази 20-25 хвилин. Потім акуратно витягаємо їх з води і кладемо на тарілку.
До столу подаємо зі сметаною і шкварками.
Смачного!