Kabachki на литовській мові
(покроковий рецепт з фото)
Такі ось кабачки по-литовськи готуються швидко, а виходять смачними - вам точно запам'ятається цей рецепт, адже інгредієнти - доступні і робити швидко. А вже як смачно в результаті - словами не передати!
Думаю, що цей рецепт приготування кабачків по-литовськи вам сподобається, як і мені. Поєднання томатів і кабачків дуже цікаве саме по собі, а з додаванням пікантного лука закуска взагалі виходить вище всяких похвал! Так що розповім, як зробити кабачки по-литовськи.
- Кабачки - 2 кілограма
- Помідори - 2 кілограма
- Цибуля - 1 кілограм
- Масло рослинне - 0.5 склянки
- Оцет - 1/4 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
1. З томатів знімаємо шкірку і пропускаємо їх через прес або м'ясорубку. Викладаємо пюре в каструлю, додамо сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Ставимо на середньо-високий вогонь. Кабачки ріжемо тонкими шматочками і теж додамо в каструлю.
2. Нехай овочі гасяться. Періодично їх рекомендується помішувати. Через 15 хвилин додаємо цибулю, порізаний півкільцями. Тушкуємо ще хвилин 8-10.
3. Готово! Можна остудити і подавати відразу…
4. Або ж закатати в стерильні банки на зиму. Якщо ви вирішили закатати, то банки з кабачками простерилизуйте протягом 8-10 хвилин, потім щільно загорніть. Переверніть банки догори дном, залиште в такому вигляді до охолодження, укутавши в рушник, потім зберігайте в темному прохолодному місці - підвалі або темній кімнаті.