Kabachki на арабській мові
(покроковий рецепт з фото)
На перший погляд може здатися, що це блюдо дуже дивне і не специфічне, але вже після першої дегустації ви зміните свою думку. У нашій країні це блюдо вже стало традиційним.
Дуже раджу приготувати кабачки по-арабськи в домашніх умовах, якщо ви дуже любите цей овоч і хотіли б поекспериментувати зі смаками. Дане блюдо я приправив мускатним горіхом, завдяки чому смак кабачком вийшов ще більш ароматним і пікантним.
- Кабачки - 4 штуки
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Рослинне або оливкове масло - 60 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Мигдальний горіх - 1 штука
- Ізюм - 30 грам
- Мал - 100 грам
- Фарш - 200 грам
1. Я спробувала це блюдо в одному кафе і можу сказати, що його смак перевернуло моє уявлення про арабської кухні. Отже, почати готувати кабачки по-арабськи в домашніх умовах потрібно з підготовки овочів. Я зазвичай користуюся спеціальним ножем, за допомогою якого виймаю серцевину.
2. Коли нарізали все овочі готуємо соус: змішуємо молоко, жовтки і заздалегідь замочений ізюм. Я зазвичай вбиваю масу віночком.
3. Потім слід начинити наші кабачки відвареним рисом з м'ясним фаршем (срима). За смаком поперчіть і посоліть.
4. Ось такі вони виходять начинені. Тепер викладаємо в сотейник наші начинені кабачки, заливаємо збитою молочно-яєчною масою і ставимо на вогонь. Для 10 хвилин до готовності страви посипаємо сиром.
5. Маленький секрет: присипте в кінці приготування наше блюдо тертим мускатним горіхом (на кінчику ножа). Ось побачите, як ця пряність посилить смак страви і зробить його ще більш пікантним.
6. Ось такі гарні вони виходять. Перед подачею я зазвичай разреаю їх і поливаю зверху соусом.