Kofe на арабській мові
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний арабський кави готують з кардамоном, іноді додають корицю і мускатний горіх. Для приготування вибираємо зерна арабіки і робимо великий помел. Напій виходить ароматним і смачним!
Іноді, разом з обсмаженими зернами додають зелену каву, який надає дуже специфічний смак і аромат. Бедуїни готують каву на розпеченому піску, кардамон і деякі інші спеції можуть використовувати повторно. Є рецепти приготування, де кава з прянощами варять близько 10 хвилин, потім, заливають в термос. Протягом дня напій змінює свій смак, стаючи більш пряним і насиченим.
- Зерна арабіки - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1-2 чайних ложок
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Вода - 100 мілілітрів
- Кориця мелена - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти. Зерна арабіки повинні бути слабкою обсмаження.
Насипаємо цукор і розігріваємо.
Коли цукор придбав карамельний відтінок, додаємо свіжу воду і доводимо до кипіння.
У киплячу воду насипаємо мелену каву і корицю.
Коробочки кардамону розминаємо і додаємо до кави.
Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Як тільки кава підніметься, прибираємо його з вогню і чекаємо, поки осяде піна. Так повторюємо тричі. Тобто, кава тричі потрібно довести до кипіння.
Kofe на арабському готовий, подаємо гарячим з солодощами.