Якщо курка на арабській мові
(покроковий рецепт з фото)
Якщо курка на арабській мові - просте, смачна страва, яке легко можна приготувати в домашніх умовах. Ароматну і ніжну курку подавайте з відвареним рисом, овочами, соліннями.
Є кілька рецептів приготування курки по-арабськи. Але об'єднує їх одне: обов'язковими інгредієнтами залишаються яйця, часник, смажена цибуля, ну і звичайно курка. Я пропоную більш дієтичний варіант, коли птицю попередньо варять, а не смажать перед запіканням. В цілому все дуже просто і дуже смачно.
- Курка - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Куряче яйце - 2-3 штук
- Соняшникова олія - За смаком (для смаження)
- Петрушка - 10 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування курки по-арабськи.
Курку розрізати на шматочки або відразу візьміть гомілки, стегна. Помийте і викладіть в каструлю.
Залийте курку водою. Поставте на плиту. Доведіть до кипіння, зніміть піну, сіль за смаком.
Варіть курку до готовності на самому мінімальному вогні.
Варену курку викладіть з каструлі на тарілку.
Зніміть шкірку у курки. Можна цього не робити. Подрібніть часник і ретельно змастіть їм курку. Дайте постояти 30-35 хвилин. Можна полити курку лимонним соком.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду, налийте олію і підсмажте цибулю.
У миску розбийте яйця.
Додайте смажену цибулю.
Нарізану петрушку.
Посоліть і поперчіть яйця зі смаженою цибулею і петрушкою, збийте виделкою, як з омлету.
Курку з часником викладіть у форму для запікання.
Залийте яєчної сумішшю.
Запікайте в духовці 15 хвилин при температурі 175-180 градусів.
Якщо курка готова на арабській мові. Можна подавати до столу.