Якщо курка на грузинській мові «а ля Шкмерулі»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити своє щоденне меню чимось новеньким і смачненьким? Запропоную вам на замітку дуже класний рецепт курочки. Подавати до столу її можна з будь-яким гарніром і овочами. Чудове блюдо!
Перед вами простий і дуже апетитний спосіб, як приготувати курку по-грузинськи "а-ля Шкмерулі" . Ніжна, соковита, в пікантному вершковому соусі з ароматною кінзою курочка виходить дійсно незвичайною! Сам процес нескладний, а ось результат точно порадує вас і вашу сім'ї. Спробуйте обов'язково повторити рецепт в домашніх умовах!
- Курка - 1 штука (невелика)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 1/2 склянки
- Часник - 4-6 зубчиків
- Сіль, Braai, хміль-сунелі - За смаком
1. Курочку вимийте, обсушити і розрізати уздовж, але не до кінця. Злегка відбийте.
2. Викладіть курку на сковороду з розтопленим вершковим маслом.
3. Зверху встановіть прес і смажте з кожного боку по 10 хвилин.
4. Коли утворюється апетитна скоринка, смажте ще хвилин 20-30 під пресом, періодично перевертаючи.
5. Для приготування ароматного соусу подрібніть часник, кінзу і сіль.
6. Додайте вершки, хмелі-сунелі або інші спеції для аромату. Все ретельно перемішайте.
7. Коли курочка буде майже готова, влийте соус і залиште нудитися до повної готовності на повільному вогні ще хвилин на 15-20.
Смачного!
Смачного!