Хінкалі на грузинській мові
(покроковий рецепт з фото)
Тануть у роті ніжні і соковиті хінкалі - це просто відмінний варіант для святкового столу! Цей простий класичний рецепт хінкалі по-грузинськи допоможе вам здивувати і порадувати ваших гостей.
Жоден сімейне свято в Грузії не обходиться без хінкалі. По суті, Хінкалі - це ті ж пельмені - м'ясо, зварене в оболонці з тіста. Але це тільки для тих, хто їх не пробував! зварити, а найголовніше правильно зліпити хінкалі - справжнє мистецтво. До речі, складочок в тесті має бути не менше 20. Для приготування хінкалі по-грузинськи бажано за традицією брати баранину або м'ясо молодого козла. Але в наші суворі реалії і яловичина підійде. Обов'язково використовуємо спеції хмелі-сунелі і кінзу! дивимося рецепт.
- Яловичина - 500 грам
- Свинина - 350 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Зелень - - За смаком
- Спеції - - За смаком
- Борошно - 4 склянки
Промийте м'ясо, зелень, цибуля.
Робимо фарш, подрібнюємо зелень і дрібно ріжемо цибулю. Всі разом дуже добре перемішуємо. Додаємо спеції.
Важливо! При варінні в хінкалі утворюється бульйон. Тому в фарш додаємо воду. Приблизно 1, 5 склянки. Додаємо поступово і перемішуємо ретельно. Фарш повинен бути щільним, але вологим.
Для тіста багато не треба: борошно і вода, а ще сіль. У гірку з борошна додаємо воду і замішуємо.
Тепер розгортаємо коржики. Діаметр - 10-12 см., товщина - 2 мм. Дуже важливо, щоб не тонше або товщі - хінкалі будуть не смачними.
Тепер викладаємо начинку - по столовій ложці. Починаємо акуратно ліпити хінкалі.
Має вийти як на фото) Потім варимо в киплячій воді хвилин 10-15 (поки не спливуть). Води повинно бути багато. Обов'язково її посоліть. Подавати хінкалі потрібно гарячими. Смачного)