Кускус рецепт на арабській мові
(покроковий рецепт з фото)
Довелось мені в минулому році побувати з сім'єю в Тунісі. І, як годиться, з кожної подорожі я везу який-небудь місцевий рецепт. Звичайно, виходить по-своєму, але колорит привнести виходить.
Я описала сьогодні, як приготувати кускус по-арабськи. Це національне гаряче блюдо готують дуже часто, змінюючи додаткові інгредієнти. Воно дуже ситне, зазвичай його їдять із загальної тарілки. Для того щоб все вийшло ідеально, тушкуйте продукти в спеціальній двох'ярусної каструлі.
- Баранина - 200 грам (м'якоть)
- Гарбуз - 200 грам
- Гайка - 50 грам
- Кускус - 300 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 3 штуки
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Суміш приправ - За смаком (у мене "бахарат" )
- Базилік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 склянки
Крупно наріжте м'ясо, морква і цибуля.
Помідори обшпарте окропом і очистіть від шкірки. Потім плоди наріжте маленькими кубиками.
У каструлю влийте трохи масла. Викладіть баранину, цибуля, помідори і морква. Гасіть інгредієнти 30 хвилин на невеликому вогні.
В цей час наріжте крупно баклажан, кабачок і гарбуз.
Після цього додайте в каструлю нут, гарбуз, баклажан і кабачок.
Продовжуйте тушкувати страву і додайте в нього все приправи, сіль, базилік, нарізаний часник і томатну пасту. А потім влийте воду.
Потім встановіть верхню частину каструлі. Викладіть в неї кускус. Додайте до нього масло і трохи томатної пасти.
Через 30 хвилин повільного гасіння блюдо буде готово. Викладіть спочатку кускус, а зверху підливу. Смачного!