Курка з кускус і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Скільки цікавих і смачних рецептів є в східній кухні! Багато з них можна повторити вдома, тільки треба запастися різними приправами і деякими місцевими продуктами, і у вас все вийде!
Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати курку з кускус і овочами. Будемо робити блюдо в кілька етапів, щоб інгредієнти вийшли потрібного смаку. Аромат по дому буде розноситися неймовірний! Птах і овочі виходять соковитими, а разом з ними подається в міру суха крупа. Дуже ситно і по-домашньому.
- Курка - 1200 грам
- Кускус - 300 грам
- Гайка - 400 грам (консервований або відварений)
- Кабачок - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Cukini - 2 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Морква - 600 грам
- Курячий бульйон - 840 мілілітрів
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Петрушка - 1 штука (гілочка)
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Каєнський перець - 0, 25 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
1. Курку обробити на частини. Потім обсмажте кожну в розпеченому маслі у великій каструлі до золотистої скоринки з кожного боку.
2. Потім в цьому ж маслі обсмажте цибулю, нарізаний півкільцями, протягом 4-х хвилин.
3. Після цього в каструлю влийте 300 мл бульйону. Додайте 1, 5 немає. Ложки солі, кайенский і чорний перець, Кмин і куркума. Доведіть інгредієнти до кипіння.
4. Далі викладіть назад курку. Полийте її рідиною з дна. Знову доведіть до кипіння бульйон. Потім тушкуйте інгредієнти протягом 45 хвилин на невеликому вогні.
5. Потім в каструлю додайте кабачок, цукіні і моркву, нарізану великими шматками, а курку приберіть. Доведіть овочі до кипіння. Потім курку поверніть назад, тушкуйте інгредієнти протягом 15 хвилин.
6. Далі в каструлю додайте нут. Гасіть блюдо ще 10 хвилин на невеликому вогні.
7. В цей же час приготуйте крупу. У сотейнику доведіть до кипіння бульйон. Потім всипте в нього дрібку куркуми, сіль і влийте ложку оливкової олії.
8. Потім додайте в бульйон кускус. Перемішайте його і вимкніть вогонь. Закрийте сотейник кришкою і залиште на 5 хвилин.
9. Подавайте блюдо, виклавши спочатку кускус, а зверху овочі з куркою. Посипте все зеленню. Смачного!