Кускус з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви віддаєте перевагу готувати корисну і смачну їжу, тоді в скарбничку улюблених рецептів пропоную внести цей дивовижний варіант, як приготувати кускус з овочами, запеченими в духовці.
Такий кускус з овочами в домашніх умовах може бути поданий до столу як гарнір до м'яса, наприклад, або як основне блюдо. Прекрасне поєднання ніжної і розсипчастою крупи з запеченими овочами! Це відмінний варіант здорового обіду або вечері для всієї родини.
- Cukini - 1 штука (маленький)
- Кабачок - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Помідори - 300 грам (маленькі)
- Цибулина - 1 штука
- Гриби - 8-10 штук
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Кускус - 1 Склянка
1. Невеликі помідорчики вимийте, обсушити і викладіть на деко.
2. Солодкий перець очистіть від насіння і хвостика, вимийте і наріжте середніми шматочками.
3. Грибочки подрібніть пластинками.
4. Слідом наріжте кабачок і цукіні (кубиками).
5. Очистіть цибулю, наріжте його не надто дрібними шматочками.
6. Ось такий яскравий набір інгредієнтів буде використаний в цьому рецепті приготування кускуса з овочами, але при бажанні ви можете варіювати його за смаком.
7. Збризніть зверху оливковою олією, акуратно перемішайте.
8. Додати сіль трохи, можна поперчити або додати сушені трави, наприклад. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте хвилин 20-25 до готовності.
9. У каструлю влийте воду, поставте її на вогонь.
10. Додайте трохи рослинного масла, доведіть все до кипіння.
11. Додайте крупу і сіль за смаком.
12. На середньому вогні під кришкою варіть до готовності (хвилин 10 приблизно).
13. Після перекладіть у великій салатник.
14. Овочі дістаньте з духовки, присипте дрібкою перцю і перекладіть в салатник.
15. Ну, от і все, кускус з овочами в домашніх умовах можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!