Kofe баварець
(покроковий рецепт з фото)
Kofe баварець - це не кава в звичному розумінні, швидше, це десерт на основі кави. Дуже приємно з'їсти такий десерт в спекотний літній деньок.
Влітку, в спеку, хочеться чогось особливого, освіжаючого. Саме час приготувати "кава по-баварськи" - це дуже цікавий і смачний десерт з вишуканим поєднанням смаків кави, вершків і апельсина.
- Кава "еспресо" - 100 мілілітрів (для приготування кави використовувати 4 немає. Ложки меленої кави)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершки - 130-140 грам (збиті в піну)
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Цукрова пудра - 60 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки (коричневий, тростинний)
- Лікери - 40 мілілітрів (луг "ірландський-Крим" або кавовий)
- Желатин - 2, 5 чайних ложки
- Апельсин - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
Влийте 2 яєчних жовтки в стакан для збивання, всипте цукрову пудру.
Збийте жовтки з пудрою до пінки.
Перелийте жовткова суміш в сотейник і поставте на "водяну баню" для нагріву.
Приготуйте каву "еспресо" будь-яким доступним для вас способом.
Одночасно нагрійте в СВЧ-печі молоко до 80-90 градусів, влийте нагріте молоко в жовткову суміш.
Влийте в молочно-жовткову суміш кави "еспресо" .
Ще раз збийте до пінки.
Залийте желатин невеликою кількістю води для набухання. Додайте желатин в молочно-кавову суміш, добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Додайте в отриману кавову суміш лікер "айриш-крим" або кавовий і розлийте кавову суміш по креманкам, поставте в холодильник для застигання.
Збийте в піну вершки.
Перекладіть вершки в кондитерський мішок, прикрасьте вершками застиглий десерт.
Зніміть цедру з апельсина.
Видавіть апельсиновий сік.
Перелийте апельсиновий сік в сотейник, додайте коричневий тростинний цукор, Уваров сік до стану тягучого сиропу.
Додайте в сироп апельсинову цедру і ще проваріть кілька хвилин. Сироп остудіть.
Полийте апельсиновим сиропом кавовий десерт і насолоджуйтеся приємним поєднанням смаків - кава, вершків, апельсина. Смачного!