Рецепт Kofe баварець фото

Kofe баварець
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Яйця, Желатин
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На сніданок
Напої, Десерти, Кава

Kofe баварець - це не кава в звичному розумінні, швидше, це десерт на основі кави. Дуже приємно з'їсти такий десерт в спекотний літній деньок.

Влітку, в спеку, хочеться чогось особливого, освіжаючого. Саме час приготувати "кава по-баварськи" - це дуже цікавий і смачний десерт з вишуканим поєднанням смаків кави, вершків і апельсина.

  • Кава "еспресо" - 100 мілілітрів (для приготування кави використовувати 4 немає. Ложки меленої кави)
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершки - 130-140 грам (збиті в піну)
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
  • Цукрова пудра - 60 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (коричневий, тростинний)
  • Лікери - 40 мілілітрів (луг "ірландський-Крим" або кавовий)
  • Желатин - 2, 5 чайних ложки
  • Апельсин - 1 штука
Kofe баварець - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Kofe баварець - фото крок 2
Влийте 2 яєчних жовтки в стакан для збивання, всипте цукрову пудру.
Kofe баварець - фото крок 3
Збийте жовтки з пудрою до пінки.
Kofe баварець - фото крок 4
Перелийте жовткова суміш в сотейник і поставте на "водяну баню" для нагріву.
Kofe баварець - фото крок 5
Приготуйте каву "еспресо" будь-яким доступним для вас способом.
Kofe баварець - фото крок 6
Одночасно нагрійте в СВЧ-печі молоко до 80-90 градусів, влийте нагріте молоко в жовткову суміш.
Kofe баварець - фото крок 7
Влийте в молочно-жовткову суміш кави "еспресо" .
Kofe баварець - фото крок 8
Ще раз збийте до пінки.
Kofe баварець - фото крок 9
Залийте желатин невеликою кількістю води для набухання. Додайте желатин в молочно-кавову суміш, добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Kofe баварець - фото крок 10
Додайте в отриману кавову суміш лікер "айриш-крим" або кавовий і розлийте кавову суміш по креманкам, поставте в холодильник для застигання.
Kofe баварець - фото крок 11
Збийте в піну вершки.
Kofe баварець - фото крок 12
Перекладіть вершки в кондитерський мішок, прикрасьте вершками застиглий десерт.
Kofe баварець - фото крок 13
Зніміть цедру з апельсина.
Kofe баварець - фото крок 14
Видавіть апельсиновий сік.
Kofe баварець - фото крок 15
Перелийте апельсиновий сік в сотейник, додайте коричневий тростинний цукор, Уваров сік до стану тягучого сиропу.
Kofe баварець - фото крок 16
Додайте в сироп апельсинову цедру і ще проваріть кілька хвилин. Сироп остудіть.
Kofe баварець - фото крок 17
Полийте апельсиновим сиропом кавовий десерт і насолоджуйтеся приємним поєднанням смаків - кава, вершків, апельсина. Смачного!

Схожі рецепти