Рецепт Жульєн з опеньків фото

Жульєн з опеньків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Гриби, Опеньки
ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Жульєн з грибів - ця страва, яке прикрасить святковий стіл і порадує в будні. Особливо смачна закуска виходить з опеньків. Маленькі, ароматні грибочки підкреслюють смак жульєну.

Щоб не зіпсувати ніжне блюдо, прогріваючи його на плиті, помішуйте і не додавайте вогонь. Краще якщо він буде трохи нижче середнього. Найменше пригорання несприятливо позначиться на жульєні.

  • Опеньки - 400 грам (свіжоморожені)
  • Крем - 150 грам
  • Сир - 50 грам (твердих сортів)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середні)
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
жульєн з опеньків - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Опеньки необхідно розморозити, промийте.
жульєн з опеньків - фото крок 2
Залийте водою гриби і проваріть після закипання 15 хвилин.
жульєн з опеньків - фото крок 3
Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на середньому вогні, з додаванням рослинної олії до готовності.
жульєн з опеньків - фото крок 4
Сир натріть на дрібній тертці.
жульєн з опеньків - фото крок 5
Опеньки відкиньте на сито, щоб стекла вода. Після додайте до готового цибулі і прогрійте протягом 3 хвилин.
жульєн з опеньків - фото крок 6
Додайте сметану, сіль, перець. Перемішайте, прогрейте 3 хвилини.
жульєн з опеньків - фото крок 7
Додайте борошно, швидко перемішайте, потримайте на вогні 2 хвилини.
жульєн з опеньків - фото крок 8
Зніміть з вогню, додайте половину кількості сиру, перемішайте.
жульєн з опеньків - фото крок 9
Підготовлений жульен розкладіть в кокотніци, присипте верх сиром. Розігрійте духовку до 175 градусів. Запечіть жульен протягом 7 хвилин. Як тільки почне з'являтися скоринка, витягуйте з духовки.
жульєн з опеньків - фото крок 10
Жульєн готовий. Відразу ж подавайте на стіл.
жульєн з опеньків - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти