Жульєн з опеньків
(покроковий рецепт з фото)
Жульєн з грибів - ця страва, яке прикрасить святковий стіл і порадує в будні. Особливо смачна закуска виходить з опеньків. Маленькі, ароматні грибочки підкреслюють смак жульєну.
Щоб не зіпсувати ніжне блюдо, прогріваючи його на плиті, помішуйте і не додавайте вогонь. Краще якщо він буде трохи нижче середнього. Найменше пригорання несприятливо позначиться на жульєні.
- Опеньки - 400 грам (свіжоморожені)
- Крем - 150 грам
- Сир - 50 грам (твердих сортів)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середні)
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Опеньки необхідно розморозити, промийте.
Опеньки необхідно розморозити, промийте.
Залийте водою гриби і проваріть після закипання 15 хвилин.
Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на середньому вогні, з додаванням рослинної олії до готовності.
Сир натріть на дрібній тертці.
Опеньки відкиньте на сито, щоб стекла вода. Після додайте до готового цибулі і прогрійте протягом 3 хвилин.
Додайте сметану, сіль, перець. Перемішайте, прогрейте 3 хвилини.
Додайте борошно, швидко перемішайте, потримайте на вогні 2 хвилини.
Зніміть з вогню, додайте половину кількості сиру, перемішайте.
Підготовлений жульен розкладіть в кокотніци, присипте верх сиром. Розігрійте духовку до 175 градусів. Запечіть жульен протягом 7 хвилин. Як тільки почне з'являтися скоринка, витягуйте з духовки.
Жульєн готовий. Відразу ж подавайте на стіл.
Смачного!