Грібовніца з опеньків
(покроковий рецепт з фото)
Грібовніца - це старовинне блюдо, яке було особливо поширене в селах в сезон збору грибів. У різних куточках країни його готували по-своєму, але основними продуктами були гриби і картопля.
Приготування страви не займе багато часу, тому як спочатку це блюдо готували одразу ж після приходу з лісу, а значить дуже швидко. Щоб оцінити смак справжньої грібовніци, не додавайте крупи або інші овочі.
- Опеньки - 350-400 грам
- Картопля - 3 штуки (середні)
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кріп - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. Якщо берете заморожені гриби, попередньо розморозити.
Гриби промийте. Переложите в сотейник, залийте водою або бульйоном, приправити сіллю, поставте на вогонь і варіть протягом 25 хвилин.
Поки варяться гриби, наріжте картоплю середнім кубиком, цибуля довільно, але дрібніші.
Обсмажте цибулю на рослинній олії до готовності.
Після закінчення часу варіння грибів, зніміть з вогню сотейник. Додайте обсмажену цибулю, картопля, перець, сіль.
Залийте овочі та гриби гарячою водою, щоб вона була на фалангу вище вмісту. Поставте на середній вогонь. Варіть при малому кипінні до готовності картоплі.
Готову грібовніцу подавайте відразу ж. Перед подачею посипте подрібненим кропом. Смачного!