Рецепт Грібовніца з опеньків фото

Грібовніца з опеньків
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 3
Час приготування: 50 хв.

Грібовніца - це старовинне блюдо, яке було особливо поширене в селах в сезон збору грибів. У різних куточках країни його готували по-своєму, але основними продуктами були гриби і картопля.

Опис приготування:

Приготування страви не займе багато часу, тому як спочатку це блюдо готували одразу ж після приходу з лісу, а значить дуже швидко. Щоб оцінити смак справжньої грібовніци, не додавайте крупи або інші овочі.

  • Опеньки - 350-400 грам
  • Картопля - 3 штуки (середні)
  • Цибуля - 1 штука
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Кріп - За смаком
грібовніца з опеньків - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Якщо берете заморожені гриби, попередньо розморозити.
грібовніца з опеньків - фото крок 2
Гриби промийте. Переложите в сотейник, залийте водою або бульйоном, приправити сіллю, поставте на вогонь і варіть протягом 25 хвилин.
грібовніца з опеньків - фото крок 3
Поки варяться гриби, наріжте картоплю середнім кубиком, цибуля довільно, але дрібніші.
грібовніца з опеньків - фото крок 4
Обсмажте цибулю на рослинній олії до готовності.
грібовніца з опеньків - фото крок 5
Після закінчення часу варіння грибів, зніміть з вогню сотейник. Додайте обсмажену цибулю, картопля, перець, сіль.
грібовніца з опеньків - фото крок 6
Залийте овочі та гриби гарячою водою, щоб вона була на фалангу вище вмісту. Поставте на середній вогонь. Варіть при малому кипінні до готовності картоплі.
грібовніца з опеньків - фото крок 7
Готову грібовніцу подавайте відразу ж. Перед подачею посипте подрібненим кропом. Смачного!

Схожі рецепти