Грібовніца з сушених грибів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами класичним рецептом грібовніци з сушених грибів. У домашніх умовах приготувати такий суп досить легко. Він вийде дуже ситним, наваристим і ароматним. Рекомендую спробувати!
У цей суп не рекомендують додавати картоплю, а ось солоні огірки або квашені помідори можна додавати. Такий простий рецепт грібовніци з сушених грибів - ще від наших предків, а в ті часи картоплю ще мало де розводили, вона була лише для багатих, в той час як бідняки їли перловку і інші каші. Але незважаючи на те, що це "суп для беднх", все ж мені він дуже подобається. Спробуйте і ви!
- Перлова крупа - 50 грам
- Гриби сушені - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Бульйон курячий - 2-3 літрів
- Спеції - За смаком
1. Гриби добре промиємо, заллємо теплою водою - і нехай постоять два години. Потім їх треба відцідити, залити свіжою водою і варити 15 хвилин.
2. Окремо доводимо воду до кипіння, зменшимо вогонь і варимо в ній перловку на дуже маленькому вогні. Варимо приблизно півгодини. Потім перлорвку кидаємо в бульйон і ставимо його на плиту. Нехай закипить, після чого зменшимо вогонь і варимо далі.
3. Коли закипить бульйон, додамо до нього готовий грибний відвар, а самі ріби поріжемо соломкою і теж відправимо в суп. Тепер залишилося обсмажити подрібнені цибулю і моркву.
4. Додамо тепер зажарку разом із залишками масла в суп, додамо спеції за смаком, доводимо до кипіння.
5. От і все! Смачного!