Рецепт Грібовніца з сушених грибів фото

Грібовніца з сушених грибів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гриби, Перлова крупа, Сушені гриби
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Ділюся з вами класичним рецептом грібовніци з сушених грибів. У домашніх умовах приготувати такий суп досить легко. Він вийде дуже ситним, наваристим і ароматним. Рекомендую спробувати!

У цей суп не рекомендують додавати картоплю, а ось солоні огірки або квашені помідори можна додавати. Такий простий рецепт грібовніци з сушених грибів - ще від наших предків, а в ті часи картоплю ще мало де розводили, вона була лише для багатих, в той час як бідняки їли перловку і інші каші. Але незважаючи на те, що це "суп для беднх", все ж мені він дуже подобається. Спробуйте і ви!

  • Перлова крупа - 50 грам
  • Гриби сушені - 250 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Бульйон курячий - 2-3 літрів
  • Спеції - За смаком
грібовніца з сушених грибів - фото крок 1
1. Гриби добре промиємо, заллємо теплою водою - і нехай постоять два години. Потім їх треба відцідити, залити свіжою водою і варити 15 хвилин.
грібовніца з сушених грибів - фото крок 2
2. Окремо доводимо воду до кипіння, зменшимо вогонь і варимо в ній перловку на дуже маленькому вогні. Варимо приблизно півгодини. Потім перлорвку кидаємо в бульйон і ставимо його на плиту. Нехай закипить, після чого зменшимо вогонь і варимо далі.
грібовніца з сушених грибів - фото крок 3
3. Коли закипить бульйон, додамо до нього готовий грибний відвар, а самі ріби поріжемо соломкою і теж відправимо в суп. Тепер залишилося обсмажити подрібнені цибулю і моркву.
грібовніца з сушених грибів - фото крок 4
4. Додамо тепер зажарку разом із залишками масла в суп, додамо спеції за смаком, доводимо до кипіння.
грібовніца з сушених грибів - фото крок 5
5. От і все! Смачного!

Схожі рецепти