Рецепт Крем-суп із сушених грибів фото

Крем-суп із сушених грибів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Для мене крем-супи стоять на першому місці, обганяючи звичайні бульйони. Люблю їх м'яку текстуру і вершковий смак. Є також вегетаріанські варіанти, які підходять для пісних днів і спеціальних дієт.

Опис приготування:

Я не раз помічала, що картопляне пюре, якщо розвести його пожиже, стає відмінною основою для подібного страви. Тому пропоную вам дізнатися про те, як приготувати крем-суп із сушених грибів з картоплею. Рецепт простий, впорається навіть початківець кулінар. Смак вас точно не розчарує!

  • Картопля - 3-4 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Гриби сушені - 100 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Вода - 2 L
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
крем-суп із сушених грибів - фото крок 1
Гриби попередньо замочити в холодній воді на 2-4 годину. Потім відваріть їх у воді до готовності.
крем-суп із сушених грибів - фото крок 2
В іншій каструлі зваріть очищений, промитий і крупно нарізану картоплю. Воду підсолити. Потім картоплю подрібніть в пюре, додаючи відвар.
крем-суп із сушених грибів - фото крок 3
Зварені гриби шматочками обсмажте в олії разом з нашинкованнимцибулею і натертої морквою. Гасіть інгредієнти до м'якості.
крем-суп із сушених грибів - фото крок 4
Після цього подрібніть продукти зі сковороди в блендері разом з пюре.
крем-суп із сушених грибів - фото крок 5
Потім суп влийте в каструлю, додавши води до потрібної консистенції. Доведіть крем-суп до кипіння. Подавайте блюдо з сухариками і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти