Крем-суп із сушених грибів
(покроковий рецепт з фото)
Для мене крем-супи стоять на першому місці, обганяючи звичайні бульйони. Люблю їх м'яку текстуру і вершковий смак. Є також вегетаріанські варіанти, які підходять для пісних днів і спеціальних дієт.
Я не раз помічала, що картопляне пюре, якщо розвести його пожиже, стає відмінною основою для подібного страви. Тому пропоную вам дізнатися про те, як приготувати крем-суп із сушених грибів з картоплею. Рецепт простий, впорається навіть початківець кулінар. Смак вас точно не розчарує!
- Картопля - 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Гриби сушені - 100 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вода - 2 L
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Гриби попередньо замочити в холодній воді на 2-4 годину. Потім відваріть їх у воді до готовності.
В іншій каструлі зваріть очищений, промитий і крупно нарізану картоплю. Воду підсолити. Потім картоплю подрібніть в пюре, додаючи відвар.
Зварені гриби шматочками обсмажте в олії разом з нашинкованнимцибулею і натертої морквою. Гасіть інгредієнти до м'якості.
Після цього подрібніть продукти зі сковороди в блендері разом з пюре.
Потім суп влийте в каструлю, додавши води до потрібної консистенції. Доведіть крем-суп до кипіння. Подавайте блюдо з сухариками і зеленню. Смачного!