Грибна ікра з опеньків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування грибної ікри з опеньків на зиму досить простий. Я люблю, щоб в готовому продукті відчувався смак лісових грибів, тому не додаю майже ніяких приправ. Смачно і натурально!
Така грибна ікра з опеньків на зиму в домашніх умовах готується досить легко. Якщо вас здивувала лимонна кислота в складі, то повідомлю, що вона виконує роль консерванта нітрохи не гірше звичного нам оцту! правда, якщо ви плануєте зробити одну банку і з'їсти її за три-чотири місяці, тоді не потрібно додавати кислоту. Три місяці баночка простоїть в холодильнику без проблем!
- Опеньки - 1 кілограм
- Цибуля - 300 грам
- Часник - 50 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. На рослинному маслі обсмажити подрібнену цибулю. Коли він стане золотистим, додамо гриби. Смажимо до повної їх готовності. Я попередньо опеньки ще відварюю протягом 40 хвилин: з грибами краще поводитися обережно.
2. Коли з грибів піде зайва рідина, додаємо часник і спеції за смаком. Обсмажуємо до повної готовності. Аромат буде приголомшливий!
3. Перекладаємо всю масу разом із залишками масла в блендер, подрібнюємо до стану однорідної пасти.
4. Баночки і кришки стерилізуємо. Викладаємо ще теплу масу, зверху посипаємо лимонною кислотою - і закриваємо кришками на зиму. А взимку дістаємо і насолоджуємося!