Рецепт Грибна ікра з опеньків на зиму фото

Грибна ікра з опеньків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл , Фуршет
Заготовки
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування грибної ікри з опеньків на зиму досить простий. Я люблю, щоб в готовому продукті відчувався смак лісових грибів, тому не додаю майже ніяких приправ. Смачно і натурально!

Опис приготування:

Така грибна ікра з опеньків на зиму в домашніх умовах готується досить легко. Якщо вас здивувала лимонна кислота в складі, то повідомлю, що вона виконує роль консерванта нітрохи не гірше звичного нам оцту! правда, якщо ви плануєте зробити одну банку і з'їсти її за три-чотири місяці, тоді не потрібно додавати кислоту. Три місяці баночка простоїть в холодильнику без проблем!

  • Опеньки - 1 кілограм
  • Цибуля - 300 грам
  • Часник - 50 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
грибна ікра з опеньків на зиму - фото крок 1
1. На рослинному маслі обсмажити подрібнену цибулю. Коли він стане золотистим, додамо гриби. Смажимо до повної їх готовності. Я попередньо опеньки ще відварюю протягом 40 хвилин: з грибами краще поводитися обережно.
грибна ікра з опеньків на зиму - фото крок 2
2. Коли з грибів піде зайва рідина, додаємо часник і спеції за смаком. Обсмажуємо до повної готовності. Аромат буде приголомшливий!
грибна ікра з опеньків на зиму - фото крок 3
3. Перекладаємо всю масу разом із залишками масла в блендер, подрібнюємо до стану однорідної пасти.
грибна ікра з опеньків на зиму - фото крок 4
4. Баночки і кришки стерилізуємо. Викладаємо ще теплу масу, зверху посипаємо лимонною кислотою - і закриваємо кришками на зиму. А взимку дістаємо і насолоджуємося!

Схожі рецепти