Ікра з опеньків з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів грибів є відмінний рецепт прекрасної закуски, в міру гострої і дуже смачною. Це ікра з опеньків. Ділюся рецептом!
Ікру з опеньків з морквою приготувати дуже просто. Підійдуть як свіжі гриби, так і морожені. Закуска виходить незвичайно ароматної, ніжною і смачною. Подавайте ікру в будні і на святковий стіл. Повинна відзначити, що незважаючи на свою простоту, блюдо досить оригінальне і його не часто готують, а даремно. Всім любителям грибів обов'язково сподобається. До слова сказати, таку ікру можна зробити з будь-яких грибів.
- Опеньки - 350 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Солоний огірок - 1 штука
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування ікри з опеньків.
У мене опеньки морожені, але зі свіжих буде ще смачніше. У будь-якому випадку опеньки ретельно помийте. Морожені попередньо розморозити. Викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть 20-25 хвилин. Після воду злийте і добре промийте опеньки під проточною водою.
Моркву і цибулю очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду і налийте рафіновану соняшникову олію.
Гасіть лук з морквою протягом 10 хвилин до м'якості.
Після додайте в сковороду з цибулею і морквою варені опеньки.
Гасіть овочі з грибами 10 хвилин перемішуючи.
Потім пропустіть цибулю з морквою і опеньками через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
Солоний або маринований огірок натріть на тертці і додайте в ікру.
Ікру з опеньків посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте всі інгредієнти.
Ікра з опеньків з морквою готова. Подавайте на закуску.