Грибний паштет з опеньків
(покроковий рецепт з фото)
Грибний паштет - відмінна закуска, яку можна подати в будні і на святковий стіл. Блюдо в міру гостре, ніжне і дуже смачне.
Грибний паштет можна приготувати зі свіжих або морожених опеньків. У будь-якому випадку буде смачно. Закуска дуже ніжна і смачна. Готується просто і відносно швидко. Подавайте зі свіжим хлібом, грінками або тостами.
- Опеньки - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування паштету з опеньків.
Опеньки викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть гриби 20 хвилин. Після воду злийте і добре промийте варені опеньки.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте до цибулі в сковороду.
Налийте соняшникову олію і тушкуйте цибулю з морквою 7-8 хвилин, періодично перемішуючи.
Варені опеньки дрібно наріжте і викладіть в сковороду з цибулею і морквою.
Налийте трохи води, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте гриби з цибулею і морквою 10-15 хвилин на невеликому вогні.
Опеньки з цибулею і морквою посоліть, поперчіть за смаком і додайте подрібнений часник. Збийте блендером до консистенції паштету.
Грибний паштет з опеньків готовий. Подавайте на закуску.