Рецепт Соус грибний з опеньків фото

Соус грибний з опеньків
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю
Соуси , Для птахів , До м'яса , Грибний соус
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 30 хв.

Всі прекрасно знають ці маленькі грибочки, які в незліченній кількості ростуть восени в наших лісах, але не всі знають, що з них можна приготувати смачний соус, який можна подати і до спагетті, і до картопляним котлет, і до круп'яних страв.

Опис приготування:

Отже, як же приготувати соус грибний з опеньків.

1. Чистимо гриби і промиваємо їх в підсоленій воді.

2. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти.

3. Опеньки дрібно ріжемо і 20-25 хвилин обсмажуємо в маслі на маленькому вогні.

4. Дрібно шаткуємо цибулю, пастернак і морква.

5. Пассируем овочі на соняшниковій олії 3 хвилини.

6. З'єднуємо гриби і овочі, підливаємо гаряче молоко (вершки) і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком.

7. Кип'ятимо 5 хвилин і класичний соус грибний з опеньків готовий!

  • Опеньки - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 50 грам
  • Морква - 50 грам
  • Пастернак - 50 грам
  • Соняшникова олія - 50 грам
  • Mолоко (вершки) - 1 Склянка
  • Сіль - 1 За смаком
  • Чорний мелений перець - 1 За смаком
Отже, як же приготувати соус грибний з опеньків.

1. Чистимо гриби і промиваємо їх в підсоленій воді.

2. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти.

3. Опеньки дрібно ріжемо і 20-25 хвилин обсмажуємо в маслі на маленькому вогні.

4. Дрібно шаткуємо цибулю, пастернак і морква.

5. Пассируем овочі на соняшниковій олії 3 хвилини.

6. З'єднуємо гриби і овочі, підливаємо гаряче молоко (вершки) і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком.

7. Кип'ятимо 5 хвилин і класичний соус грибний з опеньків готовий!

Схожі рецепти