Соус грибний з опеньків
(покроковий рецепт з фото)
Всі прекрасно знають ці маленькі грибочки, які в незліченній кількості ростуть восени в наших лісах, але не всі знають, що з них можна приготувати смачний соус, який можна подати і до спагетті, і до картопляним котлет, і до круп'яних страв.
Отже, як же приготувати соус грибний з опеньків.
1. Чистимо гриби і промиваємо їх в підсоленій воді.
2. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти.
3. Опеньки дрібно ріжемо і 20-25 хвилин обсмажуємо в маслі на маленькому вогні.
4. Дрібно шаткуємо цибулю, пастернак і морква.
5. Пассируем овочі на соняшниковій олії 3 хвилини.
6. З'єднуємо гриби і овочі, підливаємо гаряче молоко (вершки) і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком.
7. Кип'ятимо 5 хвилин і класичний соус грибний з опеньків готовий!
- Опеньки - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Морква - 50 грам
- Пастернак - 50 грам
- Соняшникова олія - 50 грам
- Mолоко (вершки) - 1 Склянка
- Сіль - 1 За смаком
- Чорний мелений перець - 1 За смаком
Отже, як же приготувати соус грибний з опеньків.
1. Чистимо гриби і промиваємо їх в підсоленій воді.
2. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти.
3. Опеньки дрібно ріжемо і 20-25 хвилин обсмажуємо в маслі на маленькому вогні.
4. Дрібно шаткуємо цибулю, пастернак і морква.
5. Пассируем овочі на соняшниковій олії 3 хвилини.
6. З'єднуємо гриби і овочі, підливаємо гаряче молоко (вершки) і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком.
7. Кип'ятимо 5 хвилин і класичний соус грибний з опеньків готовий!
1. Чистимо гриби і промиваємо їх в підсоленій воді.
2. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти.
3. Опеньки дрібно ріжемо і 20-25 хвилин обсмажуємо в маслі на маленькому вогні.
4. Дрібно шаткуємо цибулю, пастернак і морква.
5. Пассируем овочі на соняшниковій олії 3 хвилини.
6. З'єднуємо гриби і овочі, підливаємо гаряче молоко (вершки) і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком.
7. Кип'ятимо 5 хвилин і класичний соус грибний з опеньків готовий!