Рецепт Грибна ікра з опеньків фото

Грибна ікра з опеньків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Грибна ікра з опеньків хороша і як самостійне блюдо, і як гарнір до різного роду страв, і як намазки на хліб. Її легко приготувати і можна довго зберігати.

Опис приготування:

У нашій родині опеньки сприймають тільки в одному виді - у вигляді грибної ікри. Завжди по осені намагаємося або виїхати за опеньками самостійно, або купити їх на ринку - і завжди готуємо з них ікру. Готується воно дуже просто, а зберігається добре, тому на зиму завжди заготовляємо кілька баночок. А вже яке задоволення взимку відкрити баночку ароматної грибної ікри з опеньків, намазати на бородинський хліб і з'їсти - словами не передати Думаю, любителі грибів мене зрозуміють!

Отже, простий рецепт грибної ікри з опеньків:

1. Опеньки уважно перебираємо (якщо збирали в лісі) моєму, чистим. Відварюємо в підсоленій воді, в яку до кипіння додаємо лавровий лист, мелений чорний перець. Час кипіння - не більше 10 хвилин, т. До. Опеньки - ніжні гриби. Далі гриби поміщаємо на великий друшляк - нехай стікають, і займаємося овочами.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на рослинному маслі до напівпрозорості. За бажанням використовуємо натерту на середній терці моркву і дрібно нарізані яблука, зелень, часник.

3. Гриби після охолодження (40 - 60 хвилин) подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку, додаємо овочі. Отриману суміш тушкуємо на повільному вогні до випарювання половини рідини. Під час готування можна підливати олію. Закриваємо кришку і залишаємо нудитися близько 30 хвилин.

4. Остигнула грибну ікру розфасовуємо по чистим ємностей. У такому стані вона буде зберігатися в холодильнику 3 - 4 тижні; морозилці - 4 місяці; загорнена в банки і поставлена ​​в темне місце - цілий сезон.

Впевнена, рецепт ікри з опеньків стане в нагоді всім справжнім господиням. Хай щастить!


  • Опеньки - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки (або 300 грам)
  • Морква - 2 штуки
  • Яблука - 2 штуки
  • Часник - 3 штуки(3 зубчики)
  • Зелень - 50 грам
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок (для смаження)
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Лавровий лист - - За смаком
У нашій родині опеньки сприймають тільки в одному виді - у вигляді грибної ікри. Завжди по осені намагаємося або виїхати за опеньками самостійно, або купити їх на ринку - і завжди готуємо з них ікру. Готується воно дуже просто, а зберігається добре, тому на зиму завжди заготовляємо кілька баночок. А вже яке задоволення взимку відкрити баночку ароматної грибної ікри з опеньків, намазати на бородинський хліб і з'їсти - словами не передати Думаю, любителі грибів мене зрозуміють!

Отже, простий рецепт грибної ікри з опеньків:

1. Опеньки уважно перебираємо (якщо збирали в лісі) моєму, чистим. Відварюємо в підсоленій воді, в яку до кипіння додаємо лавровий лист, мелений чорний перець. Час кипіння - не більше 10 хвилин, т. До. Опеньки - ніжні гриби. Далі гриби поміщаємо на великий друшляк - нехай стікають, і займаємося овочами.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на рослинному маслі до напівпрозорості. За бажанням використовуємо натерту на середній терці моркву і дрібно нарізані яблука, зелень, часник.

3. Гриби після охолодження (40 - 60 хвилин) подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку, додаємо овочі. Отриману суміш тушкуємо на повільному вогні до випарювання половини рідини. Під час готування можна підливати олію. Закриваємо кришку і залишаємо нудитися близько 30 хвилин.

4. Остигнула грибну ікру розфасовуємо по чистим ємностей. У такому стані вона буде зберігатися в холодильнику 3 - 4 тижні; морозилці - 4 місяці; загорнена в банки і поставлена ​​в темне місце - цілий сезон.

Впевнена, рецепт ікри з опеньків стане в нагоді всім справжнім господиням. Хай щастить!

Схожі рецепти