Пісна грибна ікра
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам ситну, дуже апетитну і досить просту в приготуванні закуску. Пісна грибна ікра в домашніх умовах підійде як для сніданків, так і для фуршету або пікніка.
Використовувати в рецепті приготування пісної грибної ікри можна абсолютно будь-які грибочки, які виявляться у вас під рукою: печериці, Лісіцкі, гливи, опеньки, сушені білі (попередньо їх потрібно замочити). Те ж стосується і спецій, які надають закусці не тільки аромат, але і смак.
- Цибулина - 1-2 штук
- Гриби - 1 кілограм
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 щіпка
- Вино сухе - 50 мілілітрів
- Чебрець - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте грибочки, які плануєте використовувати. Вимийте їх, очистіть і обсушити. Сушені замочіть хвилин на 15-20.
2. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла, викладіть туди цибулю. Обсмажуйте хвилин 5-7, періодично помішуючи.
3. Гриби наріжте дрібно. Лісові краще попередньо відварити хвилин 20 в підсоленій воді, а потім обсушити і тільки потім нарізати.
4. Викладіть до обсмаженої цибулі гриби. На середньому вогні, періодично помішуючи, смажте хвилин 15. Після того, як сіль, поперчіть за смаком, додайте трохи чебрецю. Також ви можете використовувати в рецепті приготування пісної грибної ікри будь-які інші спеції.
5. Влийте до грибам трохи сухого вина (можна взяти як біле, так і червоне). Приберіть вогонь до мінімуму, млоїте до повної готовності.
6. Тепер зніміть їх з вогню і остудіть приблизно до кімнатної температури. Після перекладіть в блендер і подрібніть до однорідності. Пісна грибна ікра в домашніх умовах може бути як з невеликими шматочками, так і більш однорідною, як вам більше подобається.
7. От і все, приберіть готову ікру в холодильник на пару годин перед подачею, щоб вона добре охолола.
Смачного!
Смачного!