Рецепт Пісна грибна ікра фото

Пісна грибна ікра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Пісні страви
На обід, На вечерю, Для дітей

Хочу запропонувати вам ситну, дуже апетитну і досить просту в приготуванні закуску. Пісна грибна ікра в домашніх умовах підійде як для сніданків, так і для фуршету або пікніка.

Використовувати в рецепті приготування пісної грибної ікри можна абсолютно будь-які грибочки, які виявляться у вас під рукою: печериці, Лісіцкі, гливи, опеньки, сушені білі (попередньо їх потрібно замочити). Те ж стосується і спецій, які надають закусці не тільки аромат, але і смак.

  • Цибулина - 1-2 штук
  • Гриби - 1 кілограм
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1 щіпка
  • Вино сухе - 50 мілілітрів
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
пісна грибна ікра - фото крок 1
1. Підготуйте грибочки, які плануєте використовувати. Вимийте їх, очистіть і обсушити. Сушені замочіть хвилин на 15-20.
пісна грибна ікра - фото крок 2
2. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла, викладіть туди цибулю. Обсмажуйте хвилин 5-7, періодично помішуючи.
пісна грибна ікра - фото крок 3
3. Гриби наріжте дрібно. Лісові краще попередньо відварити хвилин 20 в підсоленій воді, а потім обсушити і тільки потім нарізати.
пісна грибна ікра - фото крок 4
4. Викладіть до обсмаженої цибулі гриби. На середньому вогні, періодично помішуючи, смажте хвилин 15. Після того, як сіль, поперчіть за смаком, додайте трохи чебрецю. Також ви можете використовувати в рецепті приготування пісної грибної ікри будь-які інші спеції.
пісна грибна ікра - фото крок 5
5. Влийте до грибам трохи сухого вина (можна взяти як біле, так і червоне). Приберіть вогонь до мінімуму, млоїте до повної готовності.
пісна грибна ікра - фото крок 6
6. Тепер зніміть їх з вогню і остудіть приблизно до кімнатної температури. Після перекладіть в блендер і подрібніть до однорідності. Пісна грибна ікра в домашніх умовах може бути як з невеликими шматочками, так і більш однорідною, як вам більше подобається.
пісна грибна ікра - фото крок 7
7. От і все, приберіть готову ікру в холодильник на пару годин перед подачею, щоб вона добре охолола.
Смачного!

Схожі рецепти