Грибна фріта
(покроковий рецепт з фото)
Фріттата - це дуже популярна страва в італійській кухні. Можна зробити її з великої різноманітності продуктів. Розповім про один з найпопулярніших варіантів, як приготувати грибну фриттату.
Фріттата - це блюдо для сніданку, обіду і вечері. Якщо ви любите гриби, зможете відразу вбити одним пострілом двох зайців. Можна використовувати свіжі, заморожені і навіть сушені гриби. Є випічку можна теплою або після охолодження. Її можна з'їсти і на наступний день, якщо, звичайно, залишиться.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Тунець - 100 грам
- Гриби - 460 грам (підійдуть печериці)
- Зелена цибуля - 3 штуки
- Чебрець свіжий - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Пластівці перцю чилі - 1 щіпка
- Яйця - 6 штук
- Молоко - 0, 5 склянки
- Сир - 120 грам
1. Вимийте гриби і наріжте пластинками. Наріжте невеликими шматочками панчетту, подрібніть зелену цибулю. Розігрійте сковороду з вершковим маслом, додайте панчетту і обсмажте до м'якості, потім викладіть гриби. Через 1-2 хвилини додайте зелену цибулю, нарізаний чебрець, сіль і пластівці перцю чилі. Обсмажуйте все на середньому вогні близько 10 хвилин.
2. У миску розбийте яйця, гарненько змішайте їх. Додайте до яєць молоко, сіль і тертий сир.
3. Вилийте яєчну суміш в сковороду до грибів, обсмажуйте всі близько 3-4 хвилин.
4. Переставте сковороду в розігріту до 200 градусів духовку на 15-18 хвилин.
5. Витягніть продукти з духовки і прикрасьте будь-якою зеленню. Смачного!