Грибна юшка
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт грибної юшки прийшов до нас із Закарпаття. Його потрібно спробувати всім - готується легко, виходить ситним і просто неймовірно ароматним! Та й готувати можна в будь-який сезон
Цей рецепт приготування грибної юшки хороший тим. Що є дійсно універсальним, - адже завдяки сушеним грибам його можна готувати взимку, замінюючи їх свіжими, як тільки настане сезон. Ну, або замороженими, їх і зовсім можна знайти в кожному супермаркеті.
Як приготувати грибну юшку:
1. Для початку гриби (найкраще використовувати білі) сушені замочуємо, це найкраще зробити заздалегідь, можна їх залишити на ніч, наприклад.
2. Воду, що залишилася після замочування, переливаємо в каструлю. Доливаємо також свіжої води, щоб вийшло приблизно три літри. Ставимо на вогонь.
3. Тим часом розмочені гриби нарізаємо невеликими шматками, і додамо в каструлю. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.
4. Поки бульйон вариться, займемося овочами. Картоплю миємо, чистим, ріжемо, і додаємо до юшке. Варимо до готовності.
5. Цибуля і моркву теж моєму і чистимо, дрібно шаткуємо, і обсмажуємо в рослинному маслі.
6. Коли картопля стане м'якою, додаємо овочі зі сковороди. Масло не поспішайте виливати в каструлю, воно нам ще знадобиться. Закриваємо кришкою. І Томім далі.
7. На тій же сковороді з залишками масла обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Додамо до юшке.
8. Солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Часник пропускаємо через прес, і додамо в самому кінці.
Готово! Таку грибну юшку в домашніх умовах найкраще залишити настоюватися деякий час, а потім подавати з сухариками, посипавши зеленню.
- Картопля - 4 штуки
- Гриби сушені - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
Як приготувати грибну юшку:
1. Для початку гриби (найкраще використовувати білі) сушені замочуємо, це найкраще зробити заздалегідь, можна їх залишити на ніч, наприклад.
2. Воду, що залишилася після замочування, переливаємо в каструлю. Доливаємо також свіжої води, щоб вийшло приблизно три літри. Ставимо на вогонь.
3. Тим часом розмочені гриби нарізаємо невеликими шматками, і додамо в каструлю. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.
4. Поки бульйон вариться, займемося овочами. Картоплю миємо, чистим, ріжемо, і додаємо до юшке. Варимо до готовності.
5. Цибуля і моркву теж моєму і чистимо, дрібно шаткуємо, і обсмажуємо в рослинному маслі.
6. Коли картопля стане м'якою, додаємо овочі зі сковороди. Масло не поспішайте виливати в каструлю, воно нам ще знадобиться. Закриваємо кришкою. І Томім далі.
7. На тій же сковороді з залишками масла обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Додамо до юшке.
8. Солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Часник пропускаємо через прес, і додамо в самому кінці.
Готово! Таку грибну юшку в домашніх умовах найкраще залишити настоюватися деякий час, а потім подавати з сухариками, посипавши зеленню.