Грибна юшка

Цей класичний рецепт грибної юшки прийшов до нас із Закарпаття. Його потрібно спробувати всім — готується легко, виходить ситним і просто неймовірно ароматним! Та й готувати можна в будь-який сезон
опис приготування:
Цей рецепт приготування грибної юшки хороший тим. що є дійсно універсальним, — адже завдяки сушеним грибам його можна готувати взимку, замінюючи їх свіжими, як тільки настане сезон. Ну, або замороженими, їх і зовсім можна знайти в кожному супермаркеті.
Як приготувати грибну юшку:
1. Для початку гриби (найкраще використовувати білі) сушені замочуємо, це найкраще зробити заздалегідь, можна їх залишити на ніч, наприклад.
2. воду, що залишилася після замочування, переливаємо в каструлю. Доливаємо також свіжої води, щоб вийшло приблизно три літри. Ставимо на вогонь.
3. Тим часом розмочені гриби нарізаємо невеликими шматками, і додамо в каструлю. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.
4. Поки бульйон вариться, займемося овочами. картоплю миємо, чистим, ріжемо, і додаємо до юшке. Варимо до готовності.
5. Цибуля і моркву теж моєму і чистимо, дрібно шаткуємо, і обсмажуємо в рослинному маслі.
6. Коли картопля стане м'якою, додаємо овочі зі сковороди. Масло не поспішайте виливати в каструлю, воно нам ще знадобиться. закриваємо кришкою. і Томім далі.
7. На тій же сковороді з залишками масла обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Додамо до юшке.
8. солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Часник пропускаємо через прес, і додамо в самому кінці.
Готово! Таку грибну юшку в домашніх умовах найкраще залишити настоюватися деякий час, а потім подавати з сухариками, посипавши зеленню.
- Картопля— 4 штуки
- гриби сушені— 100 грам
- Цибуля— 1 штука
- морква— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- борошно— 2 Ст. ложки
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки
- сіль— 1 щіпка
- перець— 1 щіпка
Як приготувати грибну юшку:
1. Для початку гриби (найкраще використовувати білі) сушені замочуємо, це найкраще зробити заздалегідь, можна їх залишити на ніч, наприклад.
2. воду, що залишилася після замочування, переливаємо в каструлю. Доливаємо також свіжої води, щоб вийшло приблизно три літри. Ставимо на вогонь.
3. Тим часом розмочені гриби нарізаємо невеликими шматками, і додамо в каструлю. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.
4. Поки бульйон вариться, займемося овочами. картоплю миємо, чистим, ріжемо, і додаємо до юшке. Варимо до готовності.
5. Цибуля і моркву теж моєму і чистимо, дрібно шаткуємо, і обсмажуємо в рослинному маслі.
6. Коли картопля стане м'якою, додаємо овочі зі сковороди. Масло не поспішайте виливати в каструлю, воно нам ще знадобиться. закриваємо кришкою. і Томім далі.
7. На тій же сковороді з залишками масла обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Додамо до юшке.
8. солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Часник пропускаємо через прес, і додамо в самому кінці.
Готово! Таку грибну юшку в домашніх умовах найкраще залишити настоюватися деякий час, а потім подавати з сухариками, посипавши зеленню.
Схожі рецепти

Грибна юшка Закарпатська
просте, але разом з тим дуже смачна страва. Це традиційне блюдо готується з білих грибів, яких дуже багато в закарпатських лісах. опис приготування: Рецепт приготування грибної юшки закарпатської гранично простий. Головна особливість цієї страви — сушені білі гриби. Саме вони надають неповторн...
читати далі
Грибна ікра з опеньків
Грибна ікра з опеньків хороша і як самостійне блюдо, і як гарнір до різного роду страв, і як намазки на хліб. Її легко приготувати і можна довго зберігати. опис приготування: У нашій родині опеньки сприймають тільки в одному виді — у вигляді грибної ікри. Завжди по осені намагаємося або виїхат...
читати далі
Грибна лазіння
Пропоную вам досить цікаву варіацію знаменитого італійського блюда. ніжна, дуже соковита і смачна грибна лазіння в домашніх умовах зі шпинатом стане відмінним обідом або вечерею. опис приготування: Це досить простий, але дуже апетитний варіант, як приготувати грибну лазанью. Шпинат є додаткови...
читати далі
«грибна галявина» салат
& Quot; Грибна галявина" — салат, який може скласти конкуренцію традиційними і улюбленим салатів "; Олів'є" і оселедця під шубою. Цей ситний листковий стане прикрасою будь-якого святкового застілля. опис приготування: & Quot; Грибна галявина" — це салат, який готується саме з печерицями, але м...
читати далі
Грибна солянка з груздів на зиму
Багато господині вважають за краще робити на зиму заготовки, так як це дуже зручно і економить час в подальшому. Одним з найсмачніших страв "; з банки" є солянка з груздів з капустою і морквою. опис приготування: Якщо вам цікаво, як приготувати грибну солянку з груздів на зиму, то покрокові ді...
читати далі