Грибна юшка Закарпатська
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але разом з тим дуже смачна страва. Це традиційне блюдо готується з білих грибів, яких дуже багато в закарпатських лісах.
Рецепт приготування грибної юшки закарпатської гранично простий. Головна особливість цієї страви - сушені білі гриби. Саме вони надають неповторний смак і аромат. Зазвичай юшка подається до столу з домашньою локшиною або галушками. Приготувати цю страву не складе ніяких особливих зусиль. Переконайтеся самі, приготовив юшку грибную закарпатскую в домашних условиях.
- Курка домашня - 1 кілограм
- Гриби білі сушені - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
Курку промиваємо, розрізаємо на частини і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і зливаємо. Промиваємо курку ще раз.
Знову заливаємо курку водою і ставимо варити на великому вогні до закипання. Як закипить - відразу ж зменшуємо вогонь, збираємо пінку. Варимо приблизно 1-1.5. Час варіння залежить від того, яка у вас курка - домашня вариться довше. Під час варіння не забуваємо знімати пінку.
Сухі гриби промиваємо, заливаємо водою і ставимо варити приблизно на 1 час. Води не наливайте занадто багато - відвар від грибів у нас піде в юшку.
Чистий цибулю, корінь петрушки і морква. Razrezaem з 4 частини і додаємо в курячий бульйон. Туди ж відправляємо відварені гриби разом з відваром. Солимо, додаємо перець і варимо до готовності курки. Потім варені овочі необхідно видалити. Додаємо лавровий лист і вимикаємо вогонь.