Рецепт Кутя закарпатська фото

Кутя закарпатська
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Горіхи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Десерти , Кутя
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Різдвяний стіл в Україні не проходить без традиційної куті, таке класичне страву готується безліччю різних способів. Перед вами - рецепт закарпатської куті.

Опис приготування:

Закарпатська кутя з пшениці з сухофруктами готуватися просто. Попередньо треба залити пшеницю водою (на ніч). Потім пшеницю треба зварити. Мак перетираем, горіхи і фрукти подрібнюємо і все перемішуємо.

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Сухофрукти - 300 грам
  • Грецькі горіхи - 150 грам
  • Мак - 100 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
кутя закарпатська - фото крок 1
Пшеницю промити і залити водою (2 ст.) на ніч.
кутя закарпатська - фото крок 2
Мак залити склянкою води і залишити на ніч.
кутя закарпатська - фото крок 3
Вранці пшеницю в тій же воді довести до кипіння і варити до готовності, але не менше 30 хвилин.
Промити в холодній воді, воду злити або вийняти пшеницю шумівкою.
кутя закарпатська - фото крок 4
З маку злити воду (трохи водички можна залишити).
Мак перетерти в макітрі або в ступці з допомогою маточки до появи макового молочка.
кутя закарпатська - фото крок 5
До маку додати мед і цукор, перемішати до розчинення цукру.
кутя закарпатська - фото крок 6
На розпеченій сковороді підсушити волоські горіхи протягом 5 хвилин.
Поламати руками на невеликі шматочки.
Сухофрукти залити окропом на 5 хвилин.
Воду злити.
Сухофрукти нарізати маленькими кубиками.
Пшеницю перемішати з волоськими горіхами, сухофруктами, маком (з медом і цукром).
кутя закарпатська - фото крок 7
Закарпатська кутя з пшениці з сухофруктами готова. Приємного апетиту і щасливого Різдва!

Схожі рецепти