Рецепт Закуска закарпатська фото

Закуска закарпатська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Угорська кухня
Овочі, Болгарський перець
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На швидку руку, На святковий стіл, Фуршет
Заготовки, Лечо

Закарпатська закуска з'явилася на основі традиційних угорських і західно-українських рецептів. На смак вона нагадує лечо. У міру гостра, насичена. Смачно як гарнір, в поєднанні з гречкою або просто для бутербродів. Беріть на замітку рецепт!

Докладніше, як приготувати закуску закарпатську, я розповім нижче. Пропорції овочів можете змінювати за смаком. Замість томатів у власному соку можна використовувати помідори. Їх необхідно буде очистити від шкірки, а потім дрібно порізати.

  • Болгарський перець - 10 штук
  • Морква - 4-5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2-4 штук
  • Томати у власному соку - 1 банку
  • Оцет 9% - 50 мілілітрів
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Червоний мелений перець - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
закуска закарпатська - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
закуска закарпатська - фото крок 2
Перець помийте, очистіть від насіння і живців, наріжте квадратиками.
закуска закарпатська - фото крок 3
Морква помийте і очистіть від шкірки. Наріжте на крупній шатківниці поперек.
закуска закарпатська - фото крок 4
Цибулю очистіть, наріжте на дрібні кубики. Обсмажте в рослинному маслі до м'якості.
закуска закарпатська - фото крок 5
Підготовлені овочі складіть в каструлю. Додайте туди ж помідори у власному соку, рослинна олія, сіль, перець і лавровий лист. Гасіть на слабкому вогні 15 хвилин. Періодично помішуючи.
закуска закарпатська - фото крок 6
Потім додайте оцет і тушкуйте ще 10 хвилин.
закуска закарпатська - фото крок 7
Перекладіть овочі в заздалегідь стерилізовані банки. Загорніть в рушник і залиште до повного охолодження.
закуска закарпатська - фото крок 8
Закуска закарпатська готова, смачного!

Схожі рецепти