Закуска закарпатська
(покроковий рецепт з фото)
Закарпатська закуска з'явилася на основі традиційних угорських і західно-українських рецептів. На смак вона нагадує лечо. У міру гостра, насичена. Смачно як гарнір, в поєднанні з гречкою або просто для бутербродів. Беріть на замітку рецепт!
Докладніше, як приготувати закуску закарпатську, я розповім нижче. Пропорції овочів можете змінювати за смаком. Замість томатів у власному соку можна використовувати помідори. Їх необхідно буде очистити від шкірки, а потім дрібно порізати.
- Болгарський перець - 10 штук
- Морква - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-4 штук
- Томати у власному соку - 1 банку
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Червоний мелений перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
Перець помийте, очистіть від насіння і живців, наріжте квадратиками.
Морква помийте і очистіть від шкірки. Наріжте на крупній шатківниці поперек.
Цибулю очистіть, наріжте на дрібні кубики. Обсмажте в рослинному маслі до м'якості.
Підготовлені овочі складіть в каструлю. Додайте туди ж помідори у власному соку, рослинна олія, сіль, перець і лавровий лист. Гасіть на слабкому вогні 15 хвилин. Періодично помішуючи.
Потім додайте оцет і тушкуйте ще 10 хвилин.
Перекладіть овочі в заздалегідь стерилізовані банки. Загорніть в рушник і залиште до повного охолодження.
Закуска закарпатська готова, смачного!