Жерех смажений
(покроковий рецепт з фото)
Риба корисна в будь-якому вигляді, тому з нею можна приготувати сотні страв. Один з найпростіших і швидких способів - це посмажити її. Сьогодні розповім про те, як приготувати жерех смажений.
Jyeryekh (şeresper) - це річкова риба. Страви з неї можуть сподобатися не всім, тому як вона досить жирна. З неї виходять наваристі супи. Але смажений або запечений жерех - це один з найбільш вдалих способів приготування. До столу рибу подають вже трохи остигнула. Вона добре поєднується з гарніром з овочів.
- Jyeryekh - 7 штук
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Борошно - 100 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком
1
Рибку гарненько очистіть зовні, видаліть голову і розріжте черево, дістаньте нутрощі і промийте. Обов'язково видаліть всередині чорну плівку.
2
Посоліть і поперчіть рибу всередині і зовні, потім залиште на 20 хвилин.
3
Борошно висипте на тарілку і обваляйте в ній кожну рибку. Сковороду розігрійте з додаванням рослинної олії.
4
Викладіть рибку і обсмажте з усіх боків по 10-15 хвилин, до рум'яної скоринки, потім перекладіть рибу на тарілку і дайте їй трохи охолонути.
5
Тим часом вимийте і наріжте дрібно пучок зеленої цибулі, прикрасьте їм рибку перед подачею на стіл.