Біфштекс смажений
(покроковий рецепт з фото)
Просте в приготуванні і дуже популярна страва з яловичини - це смажений біфштекс. У його рецепті є деякі хитрощі - і сьогодні з цими хитрощами з вами поділюся.
Здавалося б, що може бути простіше, ніж посмажити біфштекс. Однак не всім вдається зробити це вдало, у кого-то смажений біфштекс залишається сирим, у кого-то навпаки, стає сухим і несмачним. Ділюся кращим рецептом смаженого біфштекса - коректний, і у вас все вийде.
- Фарш яловичий - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
Змішайте фарш з розтопленим вершковим маслом, сіллю, перцем і спеціями.
Сформуйте з отриманого фаршу біфштекси (з вказаної кількості інгредієнтів вийде 4 bifšteksa). Обваляйте в борошні.
У сковороді розігрійте трохи олії, обсмажте в ньому біфштекси до готовності з обох сторін.
Власне, коли біфштекси будуть обсмажені з обох сторін до готовності - справу зроблено. Біфштекси потрібно промокнути паперовим рушником, щоб воно ввібрало зайвий жир.
Також можна приготувати соус до біфштексу. Для цього в сковороду, де смажилися біфштекси і залишилося трохи жиру, додаємо лимонний сік і вершки. Перемішуємо і прогріваємо до загустіння. Соус готовий.
Біфтшекси готові. Смачного!