Жерех в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Продовжую свої кулінарні експерименти з рибою. Якщо нове м'ясо на ринку не знайдеш, тут вже все зрозуміло і перепробувано, а ось видів річкових і морських мешканців дуже багато представлено.
На цей раз, я вирішила дізнатися про те, як приготувати жереха в духовці. Ця риба сімейства коропових, тому її смак нам знаком, але все-таки має свою відмінність. Краще, як це зробила я, відразу купуйте готове філе, інакше ви намучиться з видаленням великої кількості дрібних кісточок. А так все буде без мороки.
- Žereh файл - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Твердий сир - 30 грам
- Сухарі паніровочні - 6 Ст. Ложок
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції для риби - За смаком
У мисці змішайте сіль з яйцем. У тарілку висипте сухарі.
Філе умочіть в яйцях, а потім в сухарях. Обсмажте його на маслі в сковороді до золотистої скоринки.
Приготуйте соус. Натріть дрібно сир і з'єднайте його з яйцем, спеціями, сметаною, 1ст. Ложкою сухарів і сіллю. Добре перемішайте.
Розігрійте духовку до 190 градусів. У форму для запікання перекладіть рибу і полийте її соусом.
Випікайте блюдо протягом півгодини і подавайте з улюбленим гарніром. Смачного!