Рецепт Желе з абрикосів фото

Желе з абрикосів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти , Абрикос , Желатин
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Десерти , Желе
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування желе з абрикосів. Цей чудовий фруктово-вершковий десерт - кілька спрощена форма Баваро. Приготувати таке желе не складе великих труднощів.

Кількість порцій: 10
  • Вершки - 400 мілілітрів
  • Чорнослив - 500 грам
  • Сік апельсиновий - 200 мілілітрів
  • Цукор - 50 грам
  • Желатин - 20 грам
желе з абрикосів - фото крок 1
1. Насамперед добре промиваємо курагу, і поставимо варитися приблизно хвилин на десять.
желе з абрикосів - фото крок 2
2. Коли курага звариться, перекладаємо її в блендер і подрібнюємо. При подрібненні, до куразі додаємо сік апельсина (100 мл).
желе з абрикосів - фото крок 3
3. Тепер треба розпустити желатин в останньому апельсиновому соку (сік повинен бути холодним).
желе з абрикосів - фото крок 4
4. На не дуже сильному вогні підігріваємо вершки разом з цукром, цукор повинен добре розчинитися.
желе з абрикосів - фото крок 5
5. Тепер в теплі вершки додаємо абрикосового пюре і розчиненого желатину, все гарненько перемішуємо. Для того, щоб желе застигло, ставимо його на холод в потрібній нам формі.
желе з абрикосів - фото крок 6
6. З форми виймаємо десерт тоді, коли він добре застигне. Це зробити буде легше, якщо ми на кілька секунд поставимо в гарячу воду форму з желе. Потім на тарілку акуратно перевертаємо форму. Прикрашати десерт можна тертим шоколадом, збитими вершками або фруктами. Блюдо готово.

Схожі рецепти