Желе з абрикосів
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування желе з абрикосів. Цей чудовий фруктово-вершковий десерт - кілька спрощена форма Баваро. Приготувати таке желе не складе великих труднощів.
Кількість порцій: 10
- Вершки - 400 мілілітрів
- Чорнослив - 500 грам
- Сік апельсиновий - 200 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Желатин - 20 грам
1. Насамперед добре промиваємо курагу, і поставимо варитися приблизно хвилин на десять.
2. Коли курага звариться, перекладаємо її в блендер і подрібнюємо. При подрібненні, до куразі додаємо сік апельсина (100 мл).
3. Тепер треба розпустити желатин в останньому апельсиновому соку (сік повинен бути холодним).
4. На не дуже сильному вогні підігріваємо вершки разом з цукром, цукор повинен добре розчинитися.
5. Тепер в теплі вершки додаємо абрикосового пюре і розчиненого желатину, все гарненько перемішуємо. Для того, щоб желе застигло, ставимо його на холод в потрібній нам формі.
6. З форми виймаємо десерт тоді, коли він добре застигне. Це зробити буде легше, якщо ми на кілька секунд поставимо в гарячу воду форму з желе. Потім на тарілку акуратно перевертаємо форму. Прикрашати десерт можна тертим шоколадом, збитими вершками або фруктами. Блюдо готово.